Kariņš: Tiek risināts jautājums par sankciju atcelšanu Ventspils brīvostai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban tiek risināts jautājums par sankciju atcelšanu Ventspils brīvostai, trešdien žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Jau ziņots, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pirmdien, 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Ventspils mēram Aivaram Lembergam un ar viņu saistītām četrām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils Attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai.

Lai risinātu jautājumu ar Lemberga ietekmi Ventspils brīvostā, valdība trešdien lēma Ventspils un Rīgas ostas pārņemt valsts pārvaldībā.

Vaicāts, vai ar lēmumu pat Ventspils ostas pārņemšanu valsts pārvaldībā būs gana, lai šo juridisko personu izņemtu no ASV sankciju saraksta, Kariņš norādīja, ka Latvijas pārstāvji ir kontaktā ar ASV atbildīgo iestādi, kas atbild par sankcijām.

"Šajā jautājumā ir paralēles ar finanšu sektora sakārtošanu. Mums ir svarīgi, lai finanšu sektors nenonāk "pelēkajā saraksta". Līdzīgi ostu gadījumā, Ventspils brīvosta ir pakļauta starptautiskajām sankcijām, tāpēc mūsu interesēs ir, lai tā tiktu izņemta no šī saraksta un osta varētu attīstīties," uzsvēra Ministru prezidents.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu