LMT šogad uzstādījis piecas 5G bāzes stacijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Gatavojoties plašākai jaunās paaudzes mobilo sakaru tīkla izvēršanai nākamajā gadā, mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" šogad uzstādījis piecas 5G bāzes stacijas, aģentūru LETA informēja kompānijas preses sekretāre Elīna Lidere.

Viņa norādīja, ka pirmā "Latvijas mobilā telefona" 5G tīkla stacija tika uzstādīta Liepājā, bet decembrī palaistas četras jaunas 5G bāzes stacijas Rīgā, tostarp Rīgā "Latvijas mobilā telefona" 5G tīkls ir pieejams VEF apkaimē gan "Latvijas mobilā telefona" centrālajā biroja ēkā, gan pie elektroierīču ražotāja "Mikrotik", kā arī 5G bāzes stacija uzstādīta Rīgas Tehniskās universitātes teritorijā Ķīpsalā un uz Latvijas Universitātes ēkas Torņakalnā. 

"Latvijas mobilā telefona" prezidents Juris Binde atzīmēja, ka Latvija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kur pieejams 5G. 

"Turklāt pie mums 4G tīkls ir tik jaudīgs, ka citās valstīs tādus rezultātus cer sasniegt ar 5G. Lai izmantotu visas 5G priekšrocības, nepietiks tikai ar to, ka "Latvijas mobilais telefons" izbūvēs tīklu. Uzņēmumiem visās nozarēs un valsts pārvaldei arī pašiem jāskatās uz jaunajām digitālās transformācijas iespējām, lai sadarbībā ar operatoriem radītu jaunus risinājumus, kā strādāt efektīvāk un ietaupītu resursus," viņš sacīja.

Binde piebilda, ka "Latvijas mobilais telefons" patlaban strādā pie vairākiem inovāciju virzieniem, lai radītu jaunus risinājumus 5G priekšrocību izmantošanai. "Latvijas mobilais telefons" pēta un attīsta projektus dronu, digitālo ceļu, viedās pilsētvides, lietu interneta risinājumu un valsts aizsardzības jomā. 

Tāpat Binde norādīja, ka uzņēmums kopā ar "Mikrotik" strādā arī pie 5G rūteru ražošanas Latvijā. Tie pārdošanā gaidāmi nākamajā gadā. Lai izmantotu 5G tīklu, ir nepieciešama iekārta, kas atbalsta šo tehnoloģiju.

LETA jau ziņoja, ka "Latvijas mobilais telefons" pagājušajā gadā strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro. 

"Latvijas mobilais telefons" reģistrēts 1992.gada janvārī, un tā pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" (iepriekš "Lattelecom") un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" (iepriekš Privatizācijas aģentūra).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu