Latvija "Expo 2020" izstādē varētu īrēt paviljonu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Valsts kanceleja

Latvija 2020.gadā Dubaijā gaidāmajā starptautiskajā izstādē "Expo 2020" varētu īrēt paviljonu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), informēja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Šonedēļ ekonomikas ministrs darba vizītē apmeklēja Abū Dabī, kur norisinājās Latvijas un AAE apvienotās ekonomiskās komitejas pirmā sēde. 

Vizītes ietvaros Nemiro tikās arī ar AAE valsts ministri starptautiskās sadarbības jautājumos Rimu Al Hašimi, kas ir arī "Expo 2020" ģenerāldirektore. 

"Pēc tikšanās ar "Expo" ģenerāldirektori vēlreiz varu apliecināt, ka redzu augstu potenciālu uzņēmējdarbības sadarbībā ar AAE, un "Expo" ir brīnišķīgs veids, kā iezīmēt Latviju uz kartes. Panācām konceptuālu vienošanos par Latvijas dalības formu "Expo 2020", kur Latvija īrēs AAE būvētu paviljonu, un turpināsim aktīvi strādāt pie ieceres realizēšanas," sacīja Nemiro.

LETA jau vēstīja, ka šā gada novembra beigās Ministru kabinets atbalstīja priekšlikumu par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "Expo 2020", bet vēl nebija zināms, vai tiks būvēts Latvijas paviljons.

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai "Expo 2020" no valsts budžeta veltīt nedaudz virs četriem miljoniem eiro. Vaicāts, vai minētā summa mainīsies, Nemiro iepriekš uzsvēra, ka gala summa būs zināma tad, kad pasākuma organizatori izteiks savu piedāvājumu, proti, vai nu Latvija būvēs savu paviljonu vai arī izstādes ietvaros vieta tiks īrēta.

Ministrs atzina, kā līdz ar to uz jautājuma zīmes ir tas, vai tiks īstenota iepriekš Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) izstrādātā Latvijas paviljona koncepcija "Gaiss".

"Ja pieņemam lēmumu piedalīties izstādē, nebūvējot savu paviljonu, bet izmantot īrētas telpas, tas nozīmē, ka mainīsies plānotās izmaksas un Latvijas piedāvātais saturs," stāstīja Nemiro.

Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka šo projektu varētu novest līdz galam LTRK, ekonomikas ministrs iepriekš norādīja, ka jautājums par turpmāko sadarbības partneri šā projekta īstenošanā ir atklāts.

TVNET jau vēstīja, ka 22.oktobrī jautājums par "Expo 2020 Dubai" tika skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā. Valdība uzdeva Ekonomikas ministrijai (EM) vienoties ar LTRK par esošā līguma izbeigšanu, kas paredzēja, ka uzņēmēju biedrība rīko Latvijas dalību izstādē. Tāpat Ministru kabinets uzdeva EM atrast piemērotāko iepirkumu procedūru, lai nodrošinātu nākamā posma realizēšanu Latvijas dalībai "Expo 2020" Dubaijā.

"Expo 2020" Dubaijā norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim. Plānots, ka tajā piedalīsies 192 valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu