Šogad ugunsgrēkos bojāgājušo skaits līdzīgs kā iepriekšējos gados

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsgrēks Blaumaņa ielā. Ilustratīvs foto.
Ugunsgrēks Blaumaņa ielā. Ilustratīvs foto. Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijā šogad ugunsgrēkos gājuši bojā 76 cilvēki, noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). 2018.gadā kopumā ugunsgrēkos dzīvību zaudēja 81 cilvēks, bet 2017.gadā - 79.

VUGD atgādina, ka visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes notiek naktīs, kad cilvēki guļ, jo deguns miegā nejūt dūmus, toties ausis dzird skaņas, tāpēc dūmu detektors ļauj savlaicīgi pamanīt ugunsgrēka izcelšanos un pamest piedūmotās telpas.

2020.gada 1.janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, kas paredz, ka visos mājokļos vajadzēs būt uzstādītiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Lai Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšana nepārvērstos traģēdijā, dienests aicina cilvēkus neaizmirst par drošību.

Lai no aizdegtas sveces neizceltos ugunsgrēks, dienestā atgādināja, ka sveces stabili jānovieto uz nedegošas virsmas un tās nedrīkst pat uz īsu brīdi atstāt bez uzraudzības.

Viens no izplatītākajiem ugunsgrēku iemesliem ir apkures iekārtu nepareiza izmantošana, tāpēc dienests aicina nekurināt un neizmantot bojātas apkures iekārtas vai dūmvadus.

Tāpat dienests aicina neatstāt mazus bērnus vienus telpā ar iedegtu kamīnu vai krāsni, bet lielākiem bērniem neuzticēt apkures ierīces iekurināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu