VID: deviņos mēnešos apturēta 352 nodokļu maksātāju saimnieciskā darbība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izmeklēšanas laikā izņemtais kases aparāts preses konferencē, kurā informē par personām, kas tiek turētas aizdomās par krāpšanos ar kases aparātiem un grāmatvedības dokumentiem peļņas gūšanas nolūkā un nolūkā izvairīties no nodokļu nomaksas.
Izmeklēšanas laikā izņemtais kases aparāts preses konferencē, kurā informē par personām, kas tiek turētas aizdomās par krāpšanos ar kases aparātiem un grāmatvedības dokumentiem peļņas gūšanas nolūkā un nolūkā izvairīties no nodokļu nomaksas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šogad deviņos mēnešos nodokļu maksātāja saimniecisko darbību ir apturējusi 352 gadījumos, liecina VID informācija.

Tostarp 318 gadījumos saimnieciskā darbība apturēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, bet 34 gadījumos - par nenovērstajiem pārkāpumiem.

Nodokļu kontroles pasākumu rezultātā no VID pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistra 2019. gada deviņos mēnešos izslēgti 242 nodokļu maksātāji.

Šogad deviņos mēnešos VID Nodokļu kontroles pārvalde kopumā veica 5285 nodokļu kontroles pasākumus - nodokļu auditus, nodokļu aprēķinus, tematiskās pārbaudes, datu atbilstības pārbaudes, apsekošanas, novērošanas, kā arī pieņemti lēmumi par nodokļu apmēra precizēšanu, saimnieciskās darbības apturēšanu - 3010 juridiskajām personām (4892 nodokļu kontroles pasākumi) un 365 fiziskām personām (393 nodokļu kontroles pasākumi).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu