"Pasažieru vilciens" kļuvis par starptautiskā pārvadājumu tīkla "Eurail Group" dalībnieku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

1. janvāra "Pasažieru vilciens" ir kļuvis par starptautiskā pārvadājumu tīkla "Eurail Group" dalībnieku.  Tas nozīmē, ka braukšanai "Pasažieru vilciena" reisos ir derīgas Eiropas valstu vienotajā platformā "Eurail Group" iegādātās ceļošanas caurlaides, portāls TVNET uzzināja uzņēmumā. 

Latvija līdz šim bija viena no nedaudzajām Eiropas valstīm, kas nebija atrodama "Eurail Group" dzelzceļu pārvadājumu kartē, tādēļ AS "Pasažieru vilciens" 2018. gada nogalē sāka aktīvu darbu, lai līdz 2020. gadam kļūtu par "Eurail Group" partneri. Tādējādi tiek izmantota vēl viena iespēja piesaistīt vairāk vilciena pasažieru no ārvalstīm, kā arī popularizēta Latvija kā tūrisma galamērķis.

Vienlaikus, pievienojoties "Eurail Group", turpmāk arī Latvijā būs iespējams realizēt projektu "Discover EU" - Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu, kas dod iespēju 18 gadus veciem jauniešiem apceļot un iepazīt kādu no ES dalībvalstīm, braucot vilcienā. Pievienojoties "Eurail Group", citu ES dalībvalstu jaunieši savā maršrutā turpmāk varēs iekļaut arī Latviju.

"Eurail Group" ir vienota platforma, kurā ir iespēja iegādāties tā saucamās caurlaides (passes) ceļošanai pa dažādām Eiropas valstīm, galvenokārt pārvietojoties ar vilcienu. "Eurail Group" pārvalda un attīsta divus atsevišķus caurlaižu virzienus atkarībā no klienta mītnes valsts - "Eurail" caurlaides ir paredzētas ārpus Eiropas dzīvojošajiem, bet "Interrail" - Eiropas rezidentiem.

Pasažieris var izvēlēties saviem ceļojuma plāniem atbilstošāko caurlaidi - "Global pass" ir derīga ceļošanai jebkurā dalībvalstī, bet "One country pass" - ceļošanai tikai vienas valsts ietvaros.

No 2020. gada 1. janvāra "Eurail" un "Interrail" caurlaide tiek uzskatīta par derīgu ceļošanas dokumentu visos "Pasažieru vilciena" reisos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu