Kuģošanas drošības inspekcija pērn Latvijas ostās aizturējusi trīs ārvalstu kuģus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Jūras administrācijas Kuģošanas drošības inspekcijas inspektori pagājušā gadā Latvijas ostās aizturējuši trīs ārvalstu kuģus, informēja Latvijas Jūras administrācijā.

Tostarp Itālijas karoga kuģis "MBC Daisy" aizturēts par algu savlaicīgu nemaksāšanu apkalpei un ISM sistēmas procedūru neievērošanu.

Libērijas karoga kuģis "Marija L" aizturēts par algu savlaicīgu neizmaksāšanu un neapmierinošiem sadzīves apstākļiem kuģa apkalpei, kā arī citiem pārkāpumiem.

Savukārt, pārbaudot Gibraltāra karoga kuģi "LC Concorde", konstatēts, ka uz kuģa nestrādā avārijas ģeneratora automātiskā palaišanas sistēma, avārijas ģeneratoru nevar pieslēgt avārijas slēgdēlim, kā arī nestrādā bilžu atsūknēšanas sūknis.

Pēc trūkumu novēršanas visi trīs kuģi atbrīvoti.

Kopumā pagājušajā gadā ārvalstu kuģiem ostas valsts kontroles inspekcijas veiktas 309 reizes. 

Inspekciju skaits ārvalstu kuģiem Latvijas ostās dažādos gados bijis atšķirīgs - 2018.gadā tika pārbaudīts 301 kuģis, 2017.gadā pārbaudīti 285 kuģi, 2016.gadā - 326 kuģi, 2015.gadā - 282, 2014.gadā - 306, bet 2013.gadā - 202 kuģi.

Vienlaikus Latvijas kuģi 2019.gadā ārvalstu ostās pārbaudīti 34 reizes.

Tostarp aizturēts kuģis "Bonita", kas Zviedrijas piekrastē uzsēdās uz akmeņainas grunts. Latvijas puse neatzīst minētā kuģa aizturēšanu par pamatotu un iesniegusi apelāciju Parīzes saprašanās memoranda par ostas valsts kontroli (PMoU ) Apelācijas komisijai. Komisijas lēmums vēl nav saņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu