TOP 10 populārākie jaunie projekti Rīgas centrā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Rīgas centrs ir apkaime, kuru citiem pilsētas rajoniem dzīvīgumā un rosīgumā būtu grūti pārspēt. Lūk, desmit jaunie projekti, kurus pērn visvairāk pētīja portāla City24.lv lietotāji. 

TOP 1 "Merks Viesturdārzs"

Rīgas klusajā centrā, blakus rīdzinieku iecienītajam un glītajam Viesturdārzam, top jauns būvkompānijas "Merks" dzīvojamais kvartāls "Merks Viesturdārzs". Pirmās kārtas dzīvokļu ēku plānots nodot ekspluatācijā šā gada otrajā ceturksnī. "Merks Viesturdārzs" nebūs tikai dzīvokļi, tā būs dzīvesvieta - ērta, droša, zaļa, mūsdienīga un kvalitatīva visos ikdienas sīkumos un detaļās. Dzīvojamā kvartālā tiks būvētas un atjaunotas ēkas un labiekārtota teritorija līdz pat Pētersalas ielai. Pirmā no ēkām atradīsies vistuvāk parkam. 

Foto: city24.lv

TOP 2 "HOFT" 

Projekts "HOFT" ierindojas ekskluzīvo projektu segmentā un tam ir fantastiska atrašanās vieta - kultūras mantojuma bagātajā Strēlnieku ielā, Rīgas klusajā centrā. Projekta unikālais koncepts paredz priežu izvietošanu uz centrālās fasādes, pagalmā un terasēm, radot gaisa dārzus pilsētā, tādējādi iedvešot jaunu priekšstatu par iespēju dzīvot kopā un tiešā tuvumā ar dabu, neatkarīgi no stāva, kurā dzīvojam. Tieši tāpēc "HOFT" sauc arī par lidojošo koku māju. 

Foto: city24.lv

TOP 3 "Park Alley 2"

"Park Alley" ir dzīvojamais kvartāls Pulkveža Brieža ielā 35 - pilsētas vēsturiskajā centrā, kas iekļauts UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietu sarakstā, līdz ar to, nama piedāvājumā ir visām mūsdienu kvalitātēm un iespējām atbilstoši mājokļi, bet tajā pašā laikā, tas veidots Rīgas vēsturiskā centra apbūves tradīcijās. Projektu vizuāli un dizainiski raksturo lakoniskas formas, silti toņi un dabas materiālu harmonija.

Foto: city24.lv

TOP 4 "Lofts&Rosegold"

Projekts "Lofts&Rosegold" atrodas Strēlnieku ielā 8, 3955 kvadrātmetrus lielā, labiekārtotā teritorijā un sastāv no divām ēkām - jaunās 7 stāvu daudzdzīvokļu ēkas un 4 stāvu arhitektūras pieminekļa. "Lofts&Rosegold" radīts kā dzīvokļu ēka dzīves baudīšanai un telpas biznesam. Atsevišķu uzmanību pelnījis 4 stāvu nams - tas ir arhitektūras piemineklis, kas ierakstīts UNESCO mantojuma reģistrā. Šajā ēkā ir vairākas izkārtojuma koncepcijas - viena no tām ir telpu sadalīšana dzīvokļos loft stilā (vairāku stāvu mājokļi, kurus izbūvēt iespējams, pateicoties augstajiem griestiem, kas projekta telpās ir no 3,11  līdz pat 6,54 m). Tāpat ir iespēja ēku pilnībā izmantot komercplatībām. Jaunajā ēkā ir 75 dzīvokļi, savukārt 220 m2 plašā ēkas lobbi-halle kļūs par "Lofts&Rosegold" projekta sirdi un "hygge" dzīves filozofijas iemiesojumu. 

Foto: city24.lv

TOP 5 "Grīziņkalna Republika"

"Grīziņkalna Republika" ir šarmants un patiešām unikāls, atjaunots piecu vēsturisku dzīvojamo ēku un komerctelpu komplekss, kas saviem iemītniekiem piedāvā dzīvot noslēgtā un labiekārtotā vidē, Rīgas centrā - Asara ielā 12. "Grīziņkalna Republika" ir vieta, kur savu īsto mājokli atradīs aktīva un zaļa dzīvesveida piekritēji, kuriem svarīga ir stilīga un radoša vide, gan ģimenes, kurām ir svarīga atbilstoša dzīvesvieta kopā ar bērniem. Tāpat te labi jutīsies arī uz biznesu orientēti prāti - kvartālā tiks attīstīta arī neliela biznesa telpu ēka. "Grīziņkalna Republika" piedāvā arī divstāvu apartamentus ar privāto terasi, kas ir nebijis piedāvājums Rīgas centrā. 

Foto: city24.lv

TOP 6 "Magdelēnas kvartāls" 

"Magdelēnas kvartāls" atrodas klusajā centrā, starp Antonijas, Emiļa Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pirmās kārtas ietvaros ir uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, trim dažāda lieluma komerctelpām, autostāvvietu 73 automašīnām un sešām garāžām, kā arī papildu noliktavām dzīvokļu īpašniekiem. Kopumā kvartālā būs 300 dzīvokļi un biroju telpas 16 500 m2 platībā, savukārt 4 500 m2 būs atvēlēti komerctelpām.

Netipiski pilsētas centra daudzdzīvokļu namiem, starp abām ēkām ir izveidots 2000 m2 plašs un no automašīnām brīvs zaļš dārzs. Iedzīvotājiem ir pieejams rotaļu laukums bērniem un vieta sporta aktivitātēm. Privāto ārtelpu veido 6 - 9 m2 lieli balkoni un līdz pat 23 m2 plašas terases. 

Foto: city24.lv

TOP 7 "Lāčplēša 13"

Greznais sešu stāvu nams Lāčplēša ielā 13 ar izbūvētu jumta stāvu ir celts 1900. gadā, pēc eklektisma stila meistara, arhitekta Kārļa Johana Felsko projekta. Garāmgājējiem šo ēku ir grūti nepamanīt, jo tai gadsimta laikā ir saglabājusi ielas fasādes kompozīcija ar ļoti greznu neorenesanses apdari, kur pašlaik visi elementi ir rūpīgi restaurēti un saglabāti. Atjaunotas ir gan ielas un pagalma fasādes, gan kāpņu telpas ar greznām parādes ieejām. 

Ēkā ir 27 dažādu platību dzīvokļi, pārsvarā no 17,8 līdz 128,5 m2. Dzīvokļos renovācija netiek veikta, tie tiek pārdoti pašreizējā stāvoklī, ar iekšējo apdari, mēbelēm un dzīvokļa iekārtojumu. 

Foto: city24.lv

TOP 8 "Bibliotēkas nams"

"Bibliotēkas Nams" - reiz banka, reiz vieta grezniem restorāniem, avīžu un žurnālu redakcijām, reiz mājvieta Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. 1910. gadā būvētā neoklasicisma ēka tagad ir ieguvusi jaunu elpu kā dzīvokļu projekts "Bibliotēkas Nams". 

Atjaunotajā namā tiek piedāvāti dzīvokļi ar vienu, divām vai trīs istabām, platībā no 20 m2 līdz 80 m2, bez apdares, bet ar visām jaunajām komunikācijām, lai jaunie īpašnieki tos var iekārtot atbilstoši savai gaumei, prasībām un vajadzībām. 

Projekta gaitā renovētas un izgaismotas vēsturiskās fasādes, veikta dzīvokļu pārplānošana, kāpņu telpu un to gleznojumu restaurācija, jaunu komunikāciju izbūvēšana (apkure, ūdens, elektrība, kanalizācija, ventilācija), pagalma labiekārtošana un ēkas sadalīšana atsevišķos dzīvokļu un komerctelpu īpašumos.

Foto: city24.lv

TOP 9 "Parker's" 

Elegantais piecu ēku ansamblis - jaunais projekts "Parker’s" atrodas Rīgas klusajā centrā, vēstniecību rajonā, Valdemāra un Melngaiļa ielas tuvumā. Ielas pusē atrodas četru renovētu koka biroju ēku komplekss, kas klusā iekšpagalmā ieskauj 7 stāvu dzīvojamo jaunbūvi ar teju 70 dzīvokļiem. Vizuāli jaunais projekts izceļas ar melno un pelēko toņu fasādēm, kā arī lielisku panorāmas skatu uz pilsētu, kas paveras no ēku logiem. "Parker’s" dzīvokļus raksturo funkcionāls dizains, panorāmas logi un 3 m augsti griesti. 

Foto: city24.lv

TOP 10 "Ernesta Birznieka - Upīša iela 10" 

Jūgendstila nami Ernesta Birznieka - Upīša ielā 10 un 10A celti 1912. gadā pēc Mārtiņa Nukšas projekta un šobrīd pēc pilnas rekonstrukcijas tapuši par jaunu, svaigu un mūsdienīgu dzīvokļu projektu. Rekonstrukcijas laikā, saglabājot vērsturiskās vertības, ar jaunām, gaišām krāsām un modernu apgaismojumu pilnībā atjaunota un uzlabota fasāde, savukārt atbilstoši visaugstākajām mūsdienu prasībām, ēkām ir nostiprināti pamati un nomainīts jumta segums, kā arī pilnībā nomainītas visas komunikācijas (tostarp kanalizācija, ūdensvadi un siltumapgāde, elektriskie un citi inženiertehniskie tīkli) un nesošie starpstāvu pārsegumi.

Būtiska projekta priekšrocība ir arī lielais pagalms ar 50 autostāvvietām, kas atrodas privātā teritorijā aiz slēgtiem un automatizētiem vārtiem, ko uzmana vairākas drošības kameras. Uzzini vairāk! 

Foto: city24.lv

Tendences Rīgas centrā*

Nekustamā īpašuma tirgus pētījumi parāda, ka arvien pieaug investoru un attīstītāju interese par ēkām, kuras var pārbūvēt par dienesta viesnīcām vai dzīvokļu mājām ar mazu dzīvojamo platību, un vairumā gadījumu šādas ēkas pieejamas tieši Rīgas centrā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu