Turpmāk tiks aktīvāk strādāts pie OIK izņemšanas no rēķiniem, sola Nemiro (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pērn tika efektivizēta obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzība, bet turpmāk tiks aktīvāk domāts par OIK izņemšanu no rēķiniem, trešdien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Vērtējot Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības pirmo gadu, Nemiro informēja, ka gads ministra amatā aizritējis, paveicot virkni darbu, tostarp enerģētikas jomā paplašināts gāzes tirgus, ko nodrošina starpsavienojums ar Igauniju un Somiju. Tāpat daudz esot paveikts OIK uzraudzībā, kā rezultātā valsts ieekonomējusi 24 miljonus eiro, kas netika izmaksāti "zaļās" enerģijas ražotājiem. 

"Šim jautājumam turpmāk pievērsīsim lielāku uzmanību un uzturēsim aktīvāku virzību, lai izņemtu OIK no rēķiniem," uzsvēra ekonomikas ministrs.

Nemiro arī atzinīgi izteicās par pērn pieņemto politisko lēmumu samazināt elektroenerģijas sadales tarifu, kas bija solis pretī tautsaimniecības izaugsmes veicināšanai.

Būvniecības jomā esot izpildīts valdības deklarācijā minētais uzdevums virzīties uz būvniecības procesa digitalizāciju, tāpat būvniecībā noslēgta ģenerālvienošanās, kas mazinās ēnu ekonomiku un veicinās konkurenci.

Pērn valsts drošības iestāžu atklātais būvniecības kompāniju kartelis mudinājis ekonomikas ministru izveidot darba grupa, kuras uzdevums bijis izstrādāt risinājumu, lai sakārtotu iepirkumu sistēmu. Šīs izmaiņas, kas drīzumā tiks prezentētas valdībā, attieksies ne tikai uz būvniecību, bet iepirkumu procesu kopumā.

"Patlaban nevaru atklāt priekšlikumu detaļas, bet būtībā piedāvājums paredzēs izslēgt iespējas aizliegti vienoties, tiks veicināta konkurence, kā arī unificēti iepirkumu noteikumi. Piemēram, ja plānots iegādāties autobusu, ar kuru pārvadāt skolēnus, tad iepirkuma specifikācijā nevarēs norādīt, ka autobusam ir jābūt 2,5 metrus augstam, jo šajā gadījumā nav īsti nozīmes, vai autobusa augstums ir 2,15 vai 2,1 metrs," skaidroja Nemiro.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu