"Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulce nesavāc kvorumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Kvoruma trūkuma dēļ piektdien nenotika zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulce, kurā bija plānots lemts par  izmaiņām padomē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

Viņa informēja, ka piektdien sasauktajai "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcei bija reģistrējušies akcionāri, kuri kopā pārstāvēja 2 978 701 balsstiesīgo akciju, kas ir 21,15% no balsstiesīgā kapitāla. Tādējādi akcionāru ārkārtas sapulcei nebija nepieciešamā kvoruma.

LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulce piektdien tika sasaukta pēc kompānijas lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" pieprasījuma. 

"Olmafarm" 2019.gada novembrī vērsās Uzņēmumu reģistrā ar lūgumu sasaukt "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulci, darba kārtībā iekļaujot jautājumu par padomes atsaukšanu un jaunas padomes ievēlēšanu, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu un jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu. Tādējādi Uzņēmumu reģistrs lūdza "Olainfarm" valdi sasaukt kompānijas akcionāru ārkārtas sapulci ar "Olmafarm" iesniegumā norādīto darba kārtību.

Vienlaikus iepriekš paziņojumā biržai bija minēts, ka "Olmafarm" padomes locekļu kandidātus izvirzīs ārkārtas akcionāru sapulces laikā vai līdz akcionāru sapulces sākumam.

Tāpat ziņots, ka Zemgales rajona tiesa septembrī apmierināja prasību uz laiku apturēt "Olmafarm" balsstiesības "Olainfarm" akcionāru sapulcēs. Tāpat "Olmafarm" uz laiku tika aizliegts rīkoties ar tās īpašumā esošajām "Olainfarm" akcijām apmēram 60 miljonu eiro vērtībā. Prasību par pagaidu aizsardzības līdzekļu noteikšanu tiesai lūdza Anna Emīlija Maligina.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu