SVF vadītāja brīdina pasauli par risku nokļūt "Lielajai depresijai" līdzīgā krīzē (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pasaule riskē atgriezties situācijā, kāda pasaulē bija vērojama Lielās depresijas laikā. Šādu pesimistisku prognozi izteikusi Starptautiskā valūtas fonda vadītāja Kristalina Georgijeva, vēsta “Postimees”.

Viņa uzskata, ka jaunā desmitgade finanšu sektoram ir izaicinājumu pilna, jo ir jācenšas pārvarēt tradicionālās krīzes, kā arī jāstājas pretim jaunām krīzēm.

“Stabilitātes uzturēšana būs vissvarīgākais un sarežģītākais uzdevums tuvākās desmitgades laikā,” saka Georgijeva.

Pēc viņas vārdiem, nesen veiktais Starptautiskā valūtas fonda pētījums parādījis, ka finanšu krīzes priekšvakarā pieaug nevienlīdzība – jo augstāka nevienlīdzība, jo spēcīgāki ir finanšu nestabilitātes riski. Citiem vārdiem, milzīgā plaisa starp ienākumiem un nabadzībā esošo cilvēku skaita pieaugums rada auglīgu vidi sociālajai spriedzei un jebkāda veida ekstrēmismam, kas viegli var izprovocēt ekonomisko krīzi, kura varētu līdzināties Lielās depresijas ērā piedzīvotajai.

Lielā depresija – tā ir vispasaules ekonomiskā krīze, kas sākās 1929. gada oktobrī ar biržas krahu ASV un turpinājās teju līdz 1939. gadam. Tā joprojām ir visilgākā krīze ASV vēsturē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu