Kā Rundāles pils: Ukrainas oligarhs iegādājas pasaules dārgāko villu (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: msmle.com

Reizēm milzīga bagātība iet roku rokā ar visai ekstravagantu gaumi - to pierāda arī ukraiņu oligarha iegādātā villa, kas viņam izmaksājusi 200 miljonus eiro.

Ukrainas oligarha Rinata Akhmetova rocība ir mērāma sešu miljardu ASV dolāru vērtībā, padarot viņu par bagātāko cilvēku valstī. Savu bagātību Rinats ir ieguvis ar kalnrūpniecības un tērauda ražošanas uzņēmuma "Metinvest Group" starpniecību. 

Akhmetova iegādātā Franču Rivjēras villa ir 19. gadsimtā celta muiža, kas reiz piederējusi Beļģijas karalim Leopoldam II. 14 guļamistabu villas kopējā platība ir 1670 kvadrātmetri. Iespaidīgo celtni ieskauj 14 hektāru plašs zemesgabals, kurā atrodas viens no lielākajiem botāniskajiem dārziem reģionā. Villas dārzā ir sastopami 300 gadus veci olīvkoki, paša karaļa stādīti gumijkoki un dažādi eksotiskie augi. Nekustamo īpašumu aģentūra villu sākotnēji, 2016. gadā, kad tā atkal bija nonākusi pārdošanā, grasījās tirgot par par veselu miljardu, tomēr pēcāk nams guva 350 miljonu eiro atzīmi. Šo gadu laikā villas cena drastiski kritusies. 

Mājas interjerā ir iekļauti iepriekšējo īpašnieku relikvijas, piemēram, karalim Leopoldam piederējušās gleznas. Villas stāvi ir trīs metrus augsti, bet dažu istabu sienas klāj zīda tapetes. Ukraiņu miljardieris villu iegādājies no itāļu dzēriena ražotāja "Campari" dibinātāju ģimenes. 

Bez Franču Rivjēras villas Akhmetovam pieder arī citi elitāri īpašumi - dzīvoklis Londonā 162 miljonu ASV dolāru vērtībā. 

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu