Negodprātīgu tirgotāju kontrolēšanai veiks cenu monitoringu koronavīrusa dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikali "Covid-19" laikā.
Veikali "Covid-19" laikā. Foto: ALEX PLAVEVSKI / EPA

Ņemot vērā situāciju ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", Krīzes vadības padome (KVP) šodien negodprātīgu komersantu kontrolēšanai uzdevusi uzraugošajām institūcijām veikt pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu cenu monitoringu.

Šodien notika Ministru prezidenta, KVP priekšsēdētāja Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā KVP sēde, kurā tika uzklausīts veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) un citu iesaistīto institūciju ziņojums, kā arī pieņemti vairāki lēmumi iespējamās saslimstības samazināšanai, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ņemot vērā citu valstu pieredzi, Ekonomikas ministrijai, Zemkopības ministrijai, Veselības ministrijai uzdots aicināt komersantus sekot līdzi situācijai un nodrošināt pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu pieejamības nepārtrauktību.

Tāpat uzdots aicināt uzņēmējus neizmantot ļaunprātīgi situāciju un nepamatoti necelt cenas pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem.

Savukārt uzraugošajām institūcijām uzdots veikt pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu pieejamības un cenu monitoringu, paredzot pret negodprātīgiem komersantiem vērsties atbilstoši jomu regulējošo normatīvo aktu prasībām.

Jau ziņots, ka lai iegādātos nepieciešamos aizsardzības līdzekļus pret jauno koronavīrusu, Veselības ministrija (VM) lūgs piešķirt 1,74 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, liecina uz otrdienu sagatavotie valdības sēdē izskatāmie rīkojuma projekti.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Tomēr jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu