ATR likumprojekta izskatīšanas pirmo cēlienu Saeima noslēgs plkst.21

Papildināta
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeima ceturtdien nolēma administratīvi teritoriālās reformas (ATR) likumprojektu turpināt skatīt līdz plkst.21.

Pēc tam paredzēts izsludināt pārtraukumu sēdei līdz 6.marta plkst.10.

Sākotnēji tika lemts, ka sēdes pārtraukums tiks izsludināts plkst.22.30. Pēc trim noraidītiem opozīcijas priekšlikumiem sēdi pārtraukt agrāk un draudiem sabotēt turpmāko sēdes norisi, ik piecas minūtes iesniedzot priekšlikumu par sēdes pārtraukumu, koalīcijas deputāti rosināja sēdi tomēr pārtraukt agrāk - plkst.21.

Saeimas sēdes vadītāja, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV) sākotnēji norādīja, ka pēc konsultācijām ar parlamenta Juridisko biroju secināts, ka esot jau bijis precedents, ka šādus atkārtoti iesniegtus, bet iepriekš jau noraidītus priekšlikumus par pārtraukuma izsludināšanu, neskata.

Deputāts Aldis Gobzems noraidīja, ka šāds precedents būtu bijis paužot, ka attiecīgajā gadījumā pagātnē esot tikusi panākta vienošanās starp koalīciju un opozīciju par šādu priekšlikumu neiesniegšanu.

Sēde kādu laiku turpinājās, bet plkst.19.45 sēdes vadītāja izsludināja 15 minūšu pārtraukumu, lai Prezidijs šajā jautājumā konsultētos ar Juridisko biroju.

Kā ziņots, šodien Saeimā otrajā lasījumā tiek skatīt ATR likumprojekts, kurš cita starpā paredz 119 pašvaldību vietā izveidot 40 pašvaldības. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu