"Qantas Airways" aptur lidojumus ar daļu lidmašīnu un izpilddirektors atsakās no algas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Austrālijas nacionālā aviokompānija "Qantas Airways" otrdien paziņoja, ka apturēs lidojumus ar vairumu savu  lidmašīnu "Airbus A380" un aviosabiedrības vadītājs atteiksies no algas, šādi uzņēmuma reaģējot uz koronavīrusa epidēmijas izraisīto pieprasījuma kritumu.

"Qantas Airways" un tās zemo cenu struktūrvienība "Jetstar" nākamajos sešos mēnešos samazinās starptautisko lidojumu skaitu par gandrīz 25%, un tas visbūtiskāk ietekmēs maršrutus uz Āziju un ASV.

Aviokompānija norāda, ka apturēs lidojumus ar astoņām no tās desmit šobrīd izmantotajām pasaulē lielākajām pasažieru lidmašīnām "Airbus A380", tās aizstājot ar mazākiem gaisakuģiem.

Tikmēr "Qantas Airways" izpilddirektors Alans Džoiss, kurš ir Austrālijas vislabāk apmaksātais uzņēmuma vadītājs, atteiksies no savas algas atlikušajā finanšu gadā. Pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2019.gada jūnijā, Džoiss saņēma 24 miljonus Austrālijas dolāru (13,8 miljonus eiro).

Pārējo lidsabiedrības augstākā līmeņa vadītāju atalgojums tiks samazināts par 30%, kā arī viņi nesaņems prēmijas.

Savukārt "Qantas Airways" darbinieki tiek aicināti nākamajos sešos mēnešos doties ikgadējos un bezalgas atvaļinājumos.

Aviokompānija iepriekš prognozēja, ka koronavīrusa epidēmija tās ienākumus šajā biznesa gadā varētu samazināt pat par 150 miljoniem Austrālijas dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu