Tiesa atzinusi "VRC Zasulauks" par maksātnespējīgu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa atzinusi AS "Pasažieru vilciens" meitassabiedrību AS "VRC Zasulauks" par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Kompānijai maksātnespējas process pasludināts 3.martā, bet par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Jānis Ozoliņš.

"Pasažieru vilciena" pārstāve Aija Babre aģentūrai LETA skaidroja, ka "Pasažieru vilciens", kā uzņēmuma akcionārs, kuram pieder 51% "VRC Zasulauks" akciju, ilgstoši, vairāku gadu garumā ir centies vienoties ar otru akcionāru - šobrīd jau maksātnespējīgo AS "Rīgas vagonbūves rūpnīcu" - par "VRC Zasulauks" likvidāciju, ņemot vērā, ka tās darbība jau ilgu laiku nav bijusi rentabla. 

"Tā kā šādu lēmumu pieņemšanai nepieciešamas trīs ceturtdaļas akcionāru balsu, un diemžēl otrs akcionārs šim viedoklim ilgstoši nepiekrita, maksātnespējas process ir likumsakarīgs šādas pretestības rezultāts," pauda Babre.

Jau ziņots, ka lēmumu par kompānijas saimnieciskās darbības apturēšanu "VRC Zasulauks" īpašnieki pieņēma 2019.gada 20.novembrī.

Kompānijas akcionāri ir "Pasažieru vilciens" (51%) un "Rīgas vagonbūves rūpnīca" (49%), kuru Rīgas apgabaltiesa 2017.gada 14.novembrī atzina par maksātnespējīgu.

"VRC Zasulauks" tika izveidots 2003.gada martā uz lokomotīvju depo "Zasulauks" bāzes. 

Uzņēmums veica elektrovilcienu ER2, ER2T, ER2R, dīzeļvilcienu DR1 sērijas un manevru lokomotīvju TEM, TGM un TGK sēriju un to agregātu visu veida remontus, ieskaitot modernizāciju ar kalpošanas termiņa pagarināšanu, kā arī tehnisko apkalpošanu. Tāpat "VRC Zasulauks" veica dažādus pasūtījumus metālapstrādes un mašīnbūves nozarē.

"VRC Zasulauks" kopā ar "Rīgas vagonbūves rūpnīcu" un "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu" ir pilnsabiedrības "DMU vilcieni" biedrs. "DMU vilcieni", pēc "Pasažieru vilciena" pasūtījuma, īstenoja 19 dīzeļvilcienu modernizācijas projektu. Projekta, kas noslēdzās 2016.gada rudenī, kopējās izmaksas bija gandrīz 22 miljoni eiro, no kuriem gandrīz deviņi miljoni bija Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējums, bet 1,5 miljoni eiro - valsts līdzfinansējums. 

"Pasažieru vilciena" pārstāvji iepriekš atzinuši, ka, ekspluatējot 2016.gadā modernizētos dīzeļvilcienus, ir konstatēti vairāki garantijas remontu izpildes termiņu kavējumi, un pastāv risks, ka pilnsabiedrība "DMU vilcieni" nespēs līgumā noteiktajos termiņos izpildīt garantijas saistības.

"VRC Zasulauks" apgrozījums 2018.gadā bija 125 778 eiro, kas ir par 3,6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 122 050 eiro apmērā, kas ir par 18,8% mazāk nekā 2017.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu