Vairākas pašvaldības ārkārtējās situācijas laikā pagarinājušas NĪN nomaksas termiņu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju, vairākas pašvaldības pagarinājušas nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) nomaksas termiņu, liecina publiskotā informācija.

Garkalnes novada pašvaldības kase ir slēgta apmeklētājiem. Tāpēc visiem tiem, kam nav iespējas veikt NĪN maksājumus, izmantojot internetbanku, līdz marta beigām, lai neveidotos kavējuma nauda, jāzvana nekustamā īpašuma administratorei un jāvienojas par maksājuma termiņa pagarināšanu līdz 15.maijam.

Arī Inčukalna novada dome pārceļ NĪN maksāšanas termiņu uz 15.maiju. Pašvaldība pateicas visiem NĪN maksātājiem, kas jau veikuši maksājumus. 

"Ja vēlaties veikt NĪN maksājumus, tad šobrīd to vēlams darīt elektroniski. Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu," atgādina Inčukalna novada dome.

Lai atvieglotu NĪN maksājumus, arī Stopiņu novada dome nolēma pārcelt maksāšanas termiņu uz 15.maiju.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Papildus sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē ir nolemts, ka no šī gada 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Tāpat tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu