Visas "Latvijas pasta" nodaļas no 10. līdz 13. aprīlim būs slēgtas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas pasts" logo.
VAS "Latvijas pasts" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Lieldienu brīvdienās no 10.aprīļa līdz 13.aprīlim VAS "Latvijas pasts" nodaļas nestrādās, bet sūtījumu saņemšanai būs pieejami pakomāti, aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Tā kā valsts svētku brīvdienās un nedēļas nogalēs tradicionāli strādājošās pasta nodaļas atrodas valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ apmeklētājiem slēgtajos tirdzniecības centros, Lieldienu brīvdienu periodā - Lielajā piektdienā, 10.aprīlī, sestdien, 11.aprīlī, Pirmajās Lieldienās, 12.aprīlī, un Otrajās Lieldienās, 13.aprīlī, - nestrādās neviena "Latvijas pasta" nodaļa. Informācija par darbalaika izmaiņām ir pieejama arī uz vietas visās pasta nodaļās.

Brīvdienās sūtījumu saņemšanai būs pieejami vairāki desmiti "Latvijas pasta" pakomātu visā valsts teritorijā atbilstoši tirdzniecības centru darbalaikiem. 

Klienti, kuriem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) piešķirtās pensijas un pabalsti tiek piegādāti dzīvesvietā ar "Latvijas pasta" starpniecību un kuriem izmaksa paredzēta no 10. līdz 13. aprīlim, tos saņems agrāk. VSAA piešķirtās pensijas un pabalsti, kuru saņemšanas laiks klienta dzīvesvietā ir 6. un 7. aprīlis, tiks piegādāti 6.aprīlī, bet 7. aprīlī pensijas un pabalstus dzīvesvietā saņems klienti, kuriem izmaksas datums noteikts 8. un 9. aprīlī. Pensijas un pabalsti, kuru saņemšanas laiks ir 10. un 11. aprīlis, tiks piegādāti 8. aprīlī, savukārt 9. aprīlī klienti saņems pensijas un pabalstus, kuru izmaksa paredzēta 12. un 13. aprīlī.

"Latvijas pastā" atgādināja, ka, arī saņemot pastnieka pakalpojumus dzīvesvietā, ir jāievēro valstī noteiktie drošības pasākumi. Uzņēmumā aicina klientus ievērot distanci, nesarokoties, neaizkavēt pastnieku. No savas puses pastnieki izmantos cimdus, lietos individuālos dezinfekcijas līdzekļus un ievēros drošu attālumu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ārkārtējo stāvokli valstī un nepieciešamos pasākumus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai, "Latvijas pasts" pārtraucis klātienes pakalpojumu sniegšanu 253 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās lauku teritorijās visā Latvijā.

Līdz ārkārtējās situācijas beigām iedzīvotāji pasta pakalpojumus šajās teritorijās var saņemt pēc pieprasījuma dzīvesvietā, nepieciešamo pakalpojumu iepriekš piesakot pa tālruni.

Tāpat ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. 

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu