Levits un Vitenbergs vienisprātis par nepieciešamību jau tagad veidot ekonomikas stabilizācijas stratēģiju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Valsts prezidents Egils Levits ar nesen amatā apstiprināto ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (KPV LV) ir vienisprātis, ka ekonomikas stabilizācijas stratēģija jāveido jau tagad.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, otrdien Levits sazinājās ar Vitenbergu, lai pārrunātu jaunā koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanas jautājumus.

Prezidents un ministrs bija vienisprātis, ka jau tagad ir jāveido stratēģija, kā ekonomika tiks stabilizēta un atjaunos augšupeju pēc krīzes, tiklīdz tas būs iespējams sabiedrības veselības drošības dēļ. Levits un Vitenbergs atzīmēja, ka vajag rast līdzsvaru starp nepieciešamajiem vīrusa ierobežošanas pasākumiem un ekonomikas stabilizēšanu.

Tāpat abas puses apspriedās par dīkstāves regulējumiem, kas ir uzlabojami, lai tajos iekļautu visas tās sabiedrības grupas, kam atbalsts ir jāsaņem. Tika runāts arī par dīkstāves atbalsta un bezdarbnieka regulējumu attiecībām.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ noteikti plaši aizliegumi un ierobežojumi, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu