Muitas teritorijā legalizēti vairāk nekā septiņi miljoni eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde aprīlī sākusi kriminālprocesu pret personu grupu, kas, izmantojot vairāku uzņēmumu datus un veicot aizdomīgus darījumus, legalizēja noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Sāktā kriminālprocesa laikā notiek pirmstiesas izmeklēšana par aizdomīgiem darījumiem un personu grupas izveidotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas shēmu. 

Veicot virkni izmeklēšanas un procesuālo darbību, noskaidrots, ka periodā no 2019.gada 1.augusta līdz šā gada aprīlim, izmantojot fiktīvu uzņēmumu ķēdi, pārdotas sadārdzinātas biopolimēra granulas, tādējādi legalizējot noziedzīgi iegūtus līdzekļus. Fiktīvo darījumu shēmā bija iesaistīti Latvijā, Baltkrievijā, Krievijā un Austrijā reģistrēti uzņēmumi.

Kriminālprocesa laikā veiktas sešas kratīšanas muitas teritorijā Rīgā, kā arī kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās un uzņēmumu juridiskajās adresēs Rīgā un ārpus Rīgas teritorijas. 

Kratīšanu laikā izņemti nozīmīgi izmeklēšanas pierādījumi - grāmatvedības dokumenti, informācija elektroniskajos datu nesējos, datori un mobilie telefoni, kā arī citi dokumenti un priekšmeti, kam var būt pierādījuma nozīme kriminālprocesā.

Mantisko jautājumu nodrošināšanai uzlikts arests 520 tonnu biopolimēra granulu kravai aptuveni piecu miljonu eiro vērtībā.

Saistībā ar personu grupas noziedzīgām darbībām ir sākts kriminālprocess pēc 195.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu