Foto: Latviju šķērso kilometru garš vilciens no Ķīnas (30)

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyLinkedIn Draugiem X

Latvijas teritoriju ceturtdien šķērso kilometru garš kravas vilciena sastāvs, kas ved preces no Ķīnas uz Kaļiņingradu. 

Šī vilciena reiss notiek, turpinot attīstīt sadarbību ar Krievijas dzelzceļu un pamatojoties uz februāra beigās noslēgto vienošanos starp abiem uzņēmumiem par īpaši garu kravas vilcienu pārvadājumu organizēšanu, tiek nosūtīts no Ķīnas uz Kaļiņingradas apgabalu.

Kravas vilciens, kura sastāvā ir simts konteineru, ir vienu kilometru garš.

Maršrutā no Ķīnas uz Kaļiningradu tiek nogādātas izejvielas.

Vilciens ceturtdien, 2.aprīlī, sāka ceļu maršrutā Ķīna-Krievija-Latvija-Kaļiņingradas apgabals. Kravas vilciens galamērķi Kaļiņingradā sasniegs aptuveni deviņās diennaktīs, bet Latvijas teritoriju tas šķērsos desmit stundās, ieskaitot muitas un robežšķērsošanas procedūrām nepieciešamo laiku.

Neskatoties uz pašreizējo ekonomisko situāciju pasaulē, ko ietekmē Covid-19 pandēmija un kā rezultātā vairums uzņēmumu ir apturējuši ražošanu vai būtiski samazinājuši ražošanas tempus, šis būs piektais konteinervilcienu sastāvs dažu nedēļu laikā, kas maršrutā Ķīna-Zabaikaļska (Krievija) - Kaliņingrada dodas, šķērsojot Latvijas teritoriju. 

Līdz šim garākais vilciena sastāvs, kas tranzītā šķērsojis Latvijas teritoriju no Krievijas uz Kaļiņingradu, bija ar 75 ritošā sastāva vienībām un svēra 7460 tonnu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu