SVF 25 nabadzīgām valstīm uz sešiem mēnešiem atceļ parādsaistību maksājumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF)  nolēmis 25 nabadzīgām valstīm uz sešiem mēnešiem atcelt parādsaistību maksājumus, lai palīdzētu tām cīnīties ar Covid-19 pandēmiju.

Šo parādsaistību maksājumu segšanai SVF atvēlējis 500 miljonus dolāru (460 miljonus eiro).

SVF vadītāja Kristalina Georgijeva pirmdien publiskotajā paziņojumā norāda, ka fonda valde apstiprinājusi tūlītējus parādu apkalpošanas atvieglojumus 19 Āfrikas valstīm, kā arī Afganistānai, Haiti,  Jemenai, Nepālai,  Tadžikistānai un Zālamana salām.

"Tādējādi tiek nodrošināts finansējums, lai mūsu nabadzīgās un vārīgākās dalībvalstis varētu segt savas SVF parādsaistības sākotnējā posmā uz sešiem mēnešiem, un tas palīdzēs tām vairāk savus ierobežotos finanšu resursus novirzīt medicīnas un citiem ārkārtas atbalsta pasākumiem," skaidro Georgijeva.

Āfrikas valstis,  kurām atcelti parādsaistību maksājumi, ir Benina, Burkinafaso, Centrālāfrikas Republika, Čada, Gambija, Gvineja, Gvinea-Bisava, Komoru salas, Kongo Demokrātiskā Republika,  Libērija, Madagaskara, Malavi, Mali, Mozambika, Nigēra, Ruanda, Santome un Prinsipi, Sjerraleone un Togo.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu