Daļa Rīgas patversmju jaunus klientus līdz jūlija vidum neuzņems (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus saslimstības risku mazināšanā, vairākas Rīgā esošās patversmes līdz 14.jūlijam jaunus klientus vairs neuzņems, taču vienlaikus tiks atvērtas arī jaunas patversmes, lai nodrošinātu klientiem papildu telpas un lielākas distancēšanās iespējas.

Kā  informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice, personas bez noteiktas dzīvesvietas vai krīzes situācijā nonākušas personas turpmāk tiks uzņemtas trīs patversmēs, no kurām viena darbu sāks no šodienas.

Latvijas Sarkanais Krusts patversmē Gaiziņa ielā 7 uzņems gan vīriešus, gan sievietes, bet Rīgas patversmes nodaļā Eiženijas ielā 1E - tikai sievietes. Tāpat darbu sāks Latvijas Samariešu apvienības patversme Cieceres ielā 1, kur tiks uzņemti vīrieši. Šajā patversmē netiks uzņemti klienti alkohola reibumā.

Līdz 14.jūlijam Rīgā darbosies vēl viena jauna biedrības "Pins" patversme vīriešiem, Aptiekas ielā 1, k-5 otrajā stāvā. Šeit gan jauni klienti uzņemti netiks, jo uz to tiks pārvietoti cilvēki no Rīgas patversmes. Tas tiks darīts ar mērķi nodrošināt klientiem plašākas telpas un lielākas distancēšanās iespējas.

Labklājības departaments norāda, ka līdz 14.jūlijam jaunus klientus sakarā ar aizpildījumu un noteiktajiem ierobežojumiem neuzņems piecas patversmes. Tas nozīmē, ka šīs patversmes varēs apmeklēt tikai tajās jau reģistrētie klienti.

Šāda kārtība turpmāk būs Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208, SIA "V.E.L.G." nakts patversmē vīriešiem un sievietēm Esplanādes ielā 1, "V.E.L.G." nakts patversmē vīriešiem Kartupeļu ielā 8, kā arī biedrības "Pins" nakts patversmes pirmajā stāvā sievietēm Aptiekas ielā 1, k-5.

Jaunus klientus pēc karantīnas beigām neuzņems arī evaņģēlisko kristiešu draudzes "Zilais Krusts" naktspatversme vīriešiem Mazjumpravas ielā 8. 

Brice norāda, ka patlaban visās astoņās patversmēs kopumā uzturas 570 cilvēki un veiktās izmaiņas vienalga ļaus nodrošināt klientiem visu nepieciešamo palīdzību, jo klientu plūsma pēdējo nedēļu laikā ir aptuveni nemainīga.

Darbu darba dienās no plkst.9 līdz 17 turpinās arī divas Rīgas patversmes Mobilās brigādes.

Kā ziņots, no 30.marta klientiem tiek piedāvāta iespēja uzturēties patversmēs diennakti, saņemot ēdināšanu trīs reizes dienā. Klientiem, ierodoties naktspatversmē, tiek mērīta ķermeņa temperatūra. Visās patversmēs tiek ievēroti drošības pasākumi - maksimāli tiek izmantoti dezinfekcijas līdzekļi rokām, virsmām un grīdām. Darbinieki ir nodrošināti ar aizsargmaskām, cimdiem, halātiem un citiem aizsardzības līdzekļiem. Sociālā darba speciālisti veic pārrunas par higiēnas prasību ievērošanu, kā arī informē klientus par valstī noteiktajiem ierobežojumiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu