Ventspilī aicina nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upurus pieminēt individuāli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils Ostas ielas promenāde.
Ventspils Ostas ielas promenāde. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspilī rīt, 8.maijā, aicina nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upurus pieminēt individuāli, informēja Ventspils pilsētas domes Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Indriksone.

Viņa norādīja, ka parasti šajā datumā ventspilnieki tika aicināti kopīgi pieminēt upurus, noliekot ziedus pie Piemiņas akmens bojā gājušajiem ebrejiem, Brāļu kapos, pie Baltā krusta un pie Nezināmā kareivja kapa, bet, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus un rūpējoties par iedzīvotāju veselību un drošību, šogad kopīga ziedu nolikšana organizēta netiek.

Tie, kas vēlas godināt un pieminēt Otrā pasaules kara upurus, aicināti individuāli vai kopā ar ģimenes locekļiem nolikt ziedus kādā no minētajām vietām, pieminēt upurus domās, ieturēt klusuma brīdi vai mājās iedegt sveci. Individuāli ziedus dosies nolikt arī Ventspils Kultūras centra un Ventspils pilsētas domes pārstāvji, piebilda Indriksone.

8.maijs jeb Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena ir diena, kad Eiropas un citas pasaules tautas ar sāpēm atceras aizgājušā gadsimta lielāko traģēdiju. Otrais pasaules karš sākās 1939.gada 1.septembrī, bet Latvijā kara darbība sākās 1941.gada 22.jūnijā. Karastāvoklis bija izsludināts vairāk nekā 70 valstīs un tas prasīja vairāk nekā simt miljonu kritušo un ievainoto. 1945.gada 8.maijā Eiropā beidzās Otrais pasaules karš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu