Kariņš: Par jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita izmaiņu tendencēm spriest vēl pāragri (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Par jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita izmaiņu tendencēm spriest vēl ir pāragri, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pēc tikšanās ar valdību veidojošajām partijām žurnālistiem norādīja, ka aktīvi seko Covid-19 statistikai. Viņaprāt, pagaidām vēl ir par agru spriest, vai un kā ieviesto ierobežojumu atvieglojumi ir mainījuši saslimstības tendences.

Kariņš sacīja, ka rīt valdības sēdē no veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) sagaidīs informāciju par to, vai ir kādi dati, kas liecinātu par nepieciešamību pārskatīt ieviesto ierobežojumu atvieglojumus.

Politiķis gan uzsvēra, ka jaunu saslimšanas gadījumu skaita pieaugums pašlaik saistāms ar slimības uzliesmojumu vienā iestādē.

"Mēs turpinām sekot datiem. Mūsu mērķis ir atrast minimālos ierobežojumus, lai Covid-19 neizplatītos nekontrolēti," akcentēja Kariņš.

Jau ziņots, ka aizvadītajās septiņās dienās Latvijā atklāts par 26% vairāk Covid-19 gadījumu nekā nedēļu iepriekš, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, balstoties uz Slimību un profilakses kontroles centra publiskotajiem datiem.

Nedēļā no 4.maija līdz 10.maijam Latvijā tika reģistrēti 50 Covid-19 gadījumi, bet nedēļā no 11.maija līdz 17.maijam - 63 gadījumi. Tādējādi nedēļas laikā atklāto jaunā koronavīrusa slimnieku skaits palielinājies par 13 cilvēkiem jeb 26%.

Pagājušajā nedēļā gan tika veikts par 2,51% vairāk Covid-19 testu nekā nedēļu iepriekš, tomēr, neraugoties uz to, arī pozitīvo testu īpatsvars pret nedēļas laikā veikto testu kopskaitu ir palielinājies no 0,43% līdz 0,53%.

Būtiska daļa no pagājušajā nedēļā atklātajiem Covid-19 gadījumiem ir saistīta ar infekcijas uzliesmojumu Priekuļu novadā esošajā sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", kur, pēc pēdējiem datiem, ar jauno koronavīrusu sasirguši četri darbinieki un 17 iemītnieki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu