"Lufthansa" principā vienojusies par deviņu miljardu eiro vērtu glābšanas programmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" principā vienojusies par deviņu miljardu eiro vērtu glābšanas programmu, kuras ietvaros valdība kļūs par lidsabiedrības akcionāri, pirmdien paziņoja informācijas avoti.

Vienošanās panākta starp "Lufthansa" vadītājiem un Vācijas valdības ministriem.

Tagad to nepieciešams apstiprināt aviokompānijas padomei un Vācijas ekonomikas stabilizācijas fondam, pirms plāns tiks nodots apstiprināšanai akcionāriem un Eiropas Komisijai.

"Lufthansa" jau pagājušajā nedēļā apstiprināja, ka runā ar Vācijas valdību par deviņu miljardu eiro vērtu glābšanas plānu, kura ietvaros valdība iegūs ievērojamu lidsabiedrības akciju daļu.

Šis plāns paredz, ka federālās valdības ekonomikas stabilizācijas fonds, kas izveidots, lai mazinātu koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi, iegūs 20% aviokompānijas akciju, kā arī konvertējamās obligācijas vēl 5% plus vienas akcijas vērtībā.

Ja šis plāns tiks realizēts, šī būs pirmā reize kopš 1997.gada, kad valdībai piederēs "Lufthansa" akcijas.

"Lufthansa" vadītājs Karstens Špors jau iepriekš norādīja, ka aviokompānija zaudē vienu miljonu eiro stundā, un "Lufthansa" grupa dienā pārvadājusi mazāk nekā 3000 pasažieru, salīdzinot ar aptuveni 350 000 dienā pirms šīs krīzes

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu