Tūrisma asociācija: Pašizolācijas atcelšana liecina par drīzu ceļošanu ārpus Baltijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Lēmums par 14 dienas pašizolācijas atcelšanu, ieceļojot Latvijā no Covid-19 vīrusa drošajām Eiropas valstīm, liecina par drīzu ceļošanu ārpus Baltijas robežām, pastāstīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas izpilddirektore Inga Kavaca.

Viņa pauda, ka tās ir labas ziņas, jo arī kopējais noskaņojums liecina, ka iedzīvotāji ir gatavi ceļot. Pēc Kavacas teiktā, ir ceļotāji, kas ir gatavi braukt arī uz Itāliju.

Kā stāstīja Kavaca, tūrisma jomas uzņēmumi ir saņēmuši vadlīnijas drošai ceļošanai un ir gatavi sniegt pakalpojumus ceļotājiem. Tāpat viņa atzīmēja, ka tūrisma jomai pagaidām der, ka būs ieceļotāji, bet nākamais solis būs, kad no Latvijas varēs brīvi, bez ierobežojumiem ceļot arī uz citām Eiropas valstīm.

Kā ziņots, valdība nolēma, ka

no 3.jūnija pēc ieceļošanas Latvijā no vairuma Eiropas valstu, kuru gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 15, vairs nebūs jādodas 14 dienu pašizolācijā.

Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) pašlaik publicētā jaunākā informācija ir par 29.maiju, kad minētais rādītājs zemāks par 15 bija Luksemburgā, Nīderlandē, Itālijā, Dānijā, Polijā, Rumānijā, Francijā, Somijā, Vācijā, Čehijā, Igaunijā, Austrijā, Bulgārijā, Lietuvā, Ungārijā, Norvēģijā, Šveicē, Kiprā, Grieķijā, Islandē, Slovākijā, Horvātijā, Slovēnijā un Lihtenšteinā.

Savukārt kumulatīvā Covid-19 saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju lielāka par 15 bija Zviedrijā, Lielbritānijā, Portugālē, Beļģijā, Maltā, Īrijā un Spānijā, attiecīgi, iebraucot Latvijā no šīm valstīm, joprojām būs jāievēro divu nedēļu pašizolācija.

Jau iepriekš bija noteikts, ka pašizolācija nav jāievēro Latvijas valstspiederīgajiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Latviju, Lietuvu vai Igauniju.

Tāpat vēstīts, ka patlaban visiem ceļotājiem, kuri atgriežas Latvijā no ārvalstīm, izņemot Baltijas valstis, 14 dienas jāievēro pašizolācija.

Iepriekš ārlietu ministrs Edgars Rinkēviča (JV) pauda, ka līdz 15.jūnijam lielākā daļa Eiropas varētu kļūt "ceļot brīva" - tās ietvaros varētu būt iespējams brīvi pārvietoties, vairs neprasot ievērot 14 dienu pašizolācijas prasību pēc robežu šķērsošanas.

Jūnija vidū Eiropas Savienība arī kopīgi lems par robežu atvēršanu vai neatvēršanu trešajām valstīm, bet līdz tam ceļojumu attiecībās ar šīm valstīm ministrs izmaiņas neprognozē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu