Rožkalns: Latvija plāno piedalīties nākamgad paredzētajā izstāde "Expo 2020" Dubaijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvija plāno piedalīties nākamgad paredzētajā izstāde "Expo 2020" Dubaijā, trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

Viņš pavēstīja, ka no "Expo 2020" rīkotājiem ir saņemta informācija, ka starptautiskā izstāde šogad nenotiks.

Vienlaikus Rožkalns stāstīja, ka Latvija līdz šim ir ieguldījusi daudz laika un resursu, lai gatavotos minētajai izstādei, tāpēc plānots, ka Latvija šajā izstādē piedalīsies nākamajā gadā.

Patlaban LIAA gatavo informatīvo ziņojumu Ministru kabinetam, kurā būs ietverta informācija par situāciju ar "Expo 2020" un turpmākajiem soļiem.

LETA jau aprīlī vēstīja, ka, pēc Ekonomikas ministrijas (EM) sniegtās informācijas, starptautiskās izstādes rīkotāji plāno izstādi organizēt no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam, saglabājot izstādes nosaukumu "Expo 2020 Dubai".

Vienlaikus ministrijā atzina, ka Latvijai būtu jāpiedalās starptautiskajā izstādē pat, ja tā tiek par gadu pārcelta.

"Ņemot vērā sagaidāmo ekonomikas lejupslīdi un nepieciešamību sekmēt mūsu uzņēmēju eksporta iespējas, izstāde arī pēc gada būs platforma, kurā Latvijas uzņēmēji varētu parādīt sevi kā inovatīvu, unikālu un konkurētspējīgu produktu ražotājus, kā arī meklēt jaunas biznesa sadarbības un eksporta iespējas. Līdz ar to Latvijai ir svarīgi turpināt gatavoties valsts dalībai starptautiskajā izstādē, lai tajā kopā ar citām pasaules valstīm parādītu savus ekonomiskos sasniegumus," pauda EM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu