Vardarbība ģimenē: vai varēja novērst divas nāves? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vardarbība. Ilustratīvs foto
Vardarbība. Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

3. aprīlī kādā ģimenē Krāslavā norisinājās traģiski notikumi - jaunu sievieti nogalināja viņas tēvs, kurš vēlāk aizdedzināja māja un izdarīja pašnāvību. Iespējams, traģēdija būtu novērsta, ja būtu izstrādāta sen solītā anketa vardarbības novēršanai un varmākam laikus tiktu piespriesti obligāti korekcijas kursi, vēsta Panorāma. 

Gadu pirms slepkavības pret vīrieti Valsts policija bija sākusi kriminālprocesu par draudiem nogalināt savu sievu un nodarīt viņai tīšus smagus miesas bojājumus, kā arī par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Tika piemērota nošķiršana, ko vēlāk pagarināja tiesa, taču vīrietis tiesas lēmumu pārkāpa. Par to viņam tika piespriests piespiedu darbs.

Tomēr iestāde - Sociālais dienests -, kas, iespējams, būtu varējusi palīdzēt, šos faktus nemaz neuzzināja.

Amatpersonas un politiķi mēnesi pēc mēneša sola visā valstī ieviest vienotu anketu dienestu apziņošanai par vardarbību ģimenē, taču tas joprojām nav izdarīts.

"Šķistu, ka var tāpat ātri pieņemt likumu, bet tas diemžēl tā nenotiek, bet es tiešām varu iedrošināt, ka tas virzās uz beigām un tiek darīts viss, ko var darīt," sola iekšlietu ministra padomniece Beata Jonite.

Jau vēstīts, ka Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā palielinājies izsaukumu skaits uz ģimenes konfliktiem - dienā vidēji 32 izsaukumi, salīdzinot ar vidēji 21 pērn.

Centrs "Marta" maijā saņēmis divreiz vairāk zvanu pēc palīdzības nekā iepriekš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu