VARAM: Lai uzlabotu novadu centru sasniegšanu, būs nepieciešami 300 miljoni eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

 Valsts autoceļu sakārtošanā turpmākajiem trim gadiem, lai nodrošinātu administratīvo centru sasniedzamību pēc reformas pabeigšanas, būs nepieciešami aptuveni 300 miljoni eiro, ceturtdien Autoceļu padomes sēdē sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša.

Plānots, ka kopumā tiks sakārtoti 918 kilometri valsts autoceļu, tostarp līdz 2021.gada beigām 520 kilometri, līdz 2022.gada beigām vēl 267 kilometri, bet 2023.gadā - atlikušie 131 kilometrs.

Oša informēja, ka 2021.gadā nepieciešamais finansējums ir 157 miljoni eiro, 2022.gadā - 98 miljoni eiro, bet 2023.gadā - 44,5 miljoni eiro.

"Ar šo programmu tiks nodrošināta jauno administratīvo vienību centru sasniedzamība. No kopējā sakārtojamo ceļu apjoma divas trešdaļas finansējuma paredzēts atvēlēt reģionālajiem ceļiem, bet trešdaļu - vietējiem ceļiem," stāstīja Oša.

Viņa piebilda, ka autoceļu sakārtošanas programma vēl tiek saskaņota ar VAS "Latvijas valsts ceļi" un jūlijā to plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. Tad arī būs zināma konkrētāka programma un ceļu posmi, kurus plānots sakārtot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu