Saeimas komisija skatīs ZZS prasījumu Puntulim par sabiedrības neiesaistīšanu akustiskās koncertzāles vietas izvēlē (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Trešdien, 1.jūlijā, notiks Saeimas Pieprasījumu komisijas sēde, kurā tiks izskatīts opozīcijas, lielākoties Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu, pieprasījums kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), viņam pārmetot "apšaubāmas kvalitātes dokumentu iesniegšanu" un sabiedrības neiesaisti lemšanā par nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu Elizabetes ielā 2, Rīgā.

Komisijas sēde notiks plkst.9 attālināti videokonferences formātā.

Pieprasījumu iesnieguši ZZS deputāti Viktors Valainis, Dana Reizniece-Ozola, Jānis Vucāns, Uldis Augulis, Māris Kučinskis, Raimonds Bergmanis, Jānis Dūklavs, Janīna Jalinska un Armands Krauze, kā "Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Kā aģentūru LETA informēja Valainis, parlamentārieši kritiski vērtē Puntuļa darbību, virzot uz Ministru kabineta sēdi "sasteigtu, nekvalitatīvu un sabiedrībā neapspriestu informatīvu ziņojumu", ar kuru tika pieņemts valdības  rīkojums par nacionālās koncertzāles projekta īstenošanu Elizabetes ielā 2, Rīgā.

Deputāti atgādina, ka vairāku gadu garumā līdz 2019.gada maijam Kultūras ministrija rīkoja plašas arhitektu, pilsētplānotāju, mūziķu, kultūras nozares amatpersonu un citu ekspertu diskusijas par deviņām iespējamām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietojuma vietām Rīgas pilsētas centrā un atsevišķās teritorijās ārpus tā. Pašlaik noteiktā vieta Elizabetes iela 2, Rīgā starp tām nebija.

Opozīcija pieprasa kultūras ministram iesniegt pamatojumu steigai, kādā tika sagatavots informatīvais ziņojums šajā jautājumā, un sniegt pārskatu par izmaksām līdz šim brīdim, diskutējot par nacionālās akustiskās koncertzāles novietojuma vietu.

Tāpat deputāti vēlas saņemt tehniski ekonomisko pamatojumu nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai šajā vietā, kā arī detalizētus apsvērumus akustiskās koncertzāles novietojuma vietas maiņai.

Politiķi aicina nosaukt ekspertus un informēt, kādā formātā notikušas diskusijas par nacionālās akustiskās koncertzāles novietojuma vietas maiņu, iesniedzot diskusiju protokolus. 

Kā ziņots, valdība pieņēma lēmumu par jaunas akustiskās koncertzāles būvniecību Elizabetes ielā 2, kur kādreiz atradās Latvijas PSR Komunistiskās partijas Centrālkomiteja, vēlāk - "Pasaules Tirdzniecības centrs".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu