Šogad sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā nav būtiski samazinājušās - par 0,5% (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Foto:AFI/B.Koļesņikovs

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas šogad jūnijā samazinājušās par 0,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, bet kopš gada sākumā tās sarukušas par 0,5%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Jūnijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājās līdz 815 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 50% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2019.gada sākumu, bija augstākas par 2,2%.

Pārskatā teikts, ka sērijveida dzīvokļu cenas samazinājās ceturto mēnesi pēc kārtas, bet cenu kritums bija neliels - vidēji ap 0,2% mēnesī. Atsevišķos Rīgas lielākajos mikrorajonos negatīvas cenu svārstības tika novērotas arī iepriekšējos mēnešos.

Vislielākais cenu kritums jūnijā konstatēts vienos no dārgākajiem mikrorajoniem - Pļavniekos un Mežciemā. Lielākajā daļā no mikrorajoniem cenas nedaudz samazinājās - lielākais cenu kritums bija Pļavniekos, kur cenas mēneša laikā saruka par 0,9%. Savukārt vairākos mikrorajonos jūnijā cenu izmaiņas netika konstatētas.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas jūnijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 957 eiro par kvadrātmetru. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena jūnijā bija Bolderājā - 585 eiro par kvadrātmetru.

Kopš 2020.gada sākuma dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos novērots Zolitūdē - par 0,7%. Arī Juglā un Bolderājā šogad bijušas pozitīvas cenu izmaiņas. Tomēr lielākajā daļā Rīgas lielāko mikrorajonu kopš gada sākuma cenas samazinājušās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Imantā - par 1,8%.

Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena jūnijā vienistabas dzīvokļiem samazinājās par 0,5%, divistabu - par 0,4%, trīsistabu - par 0,4% un četristabu dzīvokļiem - par 0,3%.

Jūnijā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 50 000 eiro līdz 54 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. 

Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 27 000 eiro līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas - tajās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 eiro līdz 40 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu