Vēja enerģijas asociācijai pievienojies tehnoloģiju uzņēmums "Aerones"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP / Scanpix

 Vēja enerģijas asociācijai pievienojies Latvijas tehnoloģiju uzņēmums "Aerones", kas ražo industriālos bezpilota lidaparātus, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvji.

Vēja enerģijas asociācijas vadītājs un valdes loceklis Andris Vanags norādīja, ka "Aerones" ir spilgts piemērs tam, ka inovatīviem vietējiem jaunuzņēmumiem vēja enerģijas nozarē ir potenciāls augt, pierādīt sevi starptautiski un piesaistīt ārējās investīcijas. 

"Uzskatām, ka partnera 17 gadu darbības laikā uzkrātā pieredze, unikalitāte un uz inovatīviem risinājumiem vērstais skatījums sniegs vērtīgu pienesumu gan asociācijas darbībā, gan vēja nozares attīstībā pasaules mērogā," pauda Vanags. 

"Aerones" ražo robotizētas tehnoloģijas, ar kuru palīdzību ir iespējams veikt vēja ģeneratoru apkopes darbus - lāpstiņu tīrīšanu, labošanu, kā arī dažāda veida inspekcijas, tostarp zibensaizsardzības sistēmas pārbaudi, tādējādi palīdzot palielināt vēja turbīnu enerģijas ražošanas efektivitāti līdz 20%. "Aerones" tehnoloģija ir aprīkojama ar dažādiem instrumentiem (robota manipulatora rokām), piemēram, ar augstspiediena šķidruma izsmidzināšanas piederumiem un inspekciju aprīkojumu, atbilstoši veicamajam uzdevumam. Šāds risinājums vēja industrijā ir unikāls, jo piedāvā daudz efektīvāku un ātrāku vēja turbīnu lāpstiņu apkopi ar augstu laika apstākļu toleranci, vienlaicīgi samazinot cilvēkrisku līdz nullei. 

"Aerones" līdzdibinātājs Dainis Krūze norādīja, ka visā pasaulē, tostarp Latvijā zaļās un vēja enerģijas sektors kļūst arvien perspektīvāks. "Dalība asociācijā mums sniegs iespēju būt ciešākā saiknē ar Vēja enerģijas asociācijas biedriem un citiem vēja nozares dalībniekiem. Turklāt tā veicinās abpusēju un mērķtiecīgu sadarbību gan Latvijas, gan starptautiskajā mērogā. Vēlamies dalīties ar iegūto pieredzi, kā arī uzkrātajām zināšanām, lai nākotnē veicinātu vēja enerģijas attīstību Latvijā," viņš pauda. 

Vēja enerģijas asociācija darbojas kopš 2006.gada, un tās mērķis ir sekmēt vēja enerģijas izmantošanu Latvijā, līdzdarbojoties nozares normatīvā regulējuma un vides sakārtošanā, kā arī veicināt sabiedrības informētību un izpratni par atjaunojamajiem, it īpaši vēja, energoresursiem.

"Aerones" reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 512 632 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 854 097 eiro, bet kompānijas peļņa sasniedza 44 607 eiro. "Aerones" pieder ASV reģistrētam uzņēmumam "Aerones Inc.". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu