Jaunizveidotā Bāru asociācija vēlas nozares izkļūšanu no "pelēkās zonas" (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Cuba Cafe" līdzīpašnieks Arnis Bikšus
"Cuba Cafe" līdzīpašnieks Arnis Bikšus Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunizveidotās Latvijas Bāru asociācijas mērķi ir uzlabot naktsklubu un bāru kvalitāti, panākot nozares iziešanu no "pelēkās zonas", pastāstīja Latvijas Bāru asociācijas līdzdibinātājs Arnis Bikšus.

"Mēs gribam sakārtot bāru un naktsklubu nozari. Daudzi strādā nelegāli, tāpēc ilgtermiņā jādomā par nozarē strādājošo uzņēmēja licencēšanu," stāstīja asociācijas līdzdibinātājs.

Vienlaikus Bikšus pauda gandarījumu par valdības šodien pieņemto lēmumu pagarināt bāru darba laiku no plkst.24 līdz plkst.2 naktī. Neskatoties uz to, ka valdība lēma par labu uzņēmējiem strādāt naktī ilgāk, Bikšus uzsvēra, ka

Latvija vēl joprojām atpaliek no kaimiņiem - Igaunijas un Lietuvas, kur naktsdzīve turpinoties līdz agram rītam.

"Viesmīlība paliek atmiņā, tāpēc svarīgi to attīstīt," teica Bikšus.

Tā kā bāru nozare ne vien nodarbina ievērojamu skaitu darbinieku, bet arī veicina izklaides industrijas, tūrisma un pilsētvides attīstību, ir svarīgi pievērst uzmanību tajā notiekošajam. Latvijas Bāru asociācija esot radusies kā strādājošu profesionāļu iniciatīva no pašas nozares - apzinoties pastāvošās problēmas un piedāvājot reālus risinājumus.

"Tikai krīzes apstākļos var visskaidrāk saprast, cik lieli ir tie "caurumi", kuri jālāpa saistībā ar mūsu nozari. Neviens cits to nedarīs, ja ne mēs paši - profesionāļi no dažādākajiem Latvijas bāriem. Esam sanākuši kopā zem viena jumta, lai kopīgi varētu piedalīties nozares sakārtošanā," uzsver viens no asociācijas līdzdibinātājiem, "Gimlet Nordic" kokteiļbāra līdzīpašnieks Edgars Grišulis.

Viņš norāda, ka, apvienojoties kopā, ir daudz lielāka pieredze un iespējas padziļināti izprast prioritātes, kas visai nozarei ir visaktuālākās, un lielāka iespēja tikt sadzirdētiem attiecīgajās valsts institūcijās. "Kā arī šādi mums ir iespēja ātrāk reaģēt, pamanīt un vērst uzmanību uz potenciāliem trūkumiem likumdošanā," komentē uzņēmējs

Asociācija un tās biedri vēlas ilgtermiņā strādāt kopā ar valsts institūcijām arī pie tādām samilzušām problēmām kā, piemēram, ielu tirdzniecības un terašu atvieglojumi, darbinieku kvalifikācija, nodokļu politika un citas.

Šodien notika asociācijas pirmā kopsapulce, kurā biedri savstarpēji iepazinās un dalījās pieredzē, kā pārvarēja ārkārtējo situāciju un kā patlaban tiek galā ar Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem.

Nākamā biedru sapulce plānota 18.augustā plkst.13, kurā plānots, cita starpā, diskutēt par Lietuvas pieredzi nozares glābšanā.

Jau ziņots, ka otrdien valdība atbalstīja no 17.augusta iekštelpās vienlaicīgi pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, pašreizējo 500 vietā, kā arī ēdināšanas uzņēmumiem tiks atļauts strādāt līdz plkst.2, proti, par divām stundām ilgāk nekā to pieļauj pašreizējais regulējums. Šis nosacījums attiektos uz vietām, kur pamatpakalpojums ir ēdināšana un kur cilvēki atrodas sēdus pie galdiņiem.

Latvijas Bāru asociācija ir dibināta, sadarbojoties nozares profesionāļiem un bāru īpašniekiem. Asociācijas mērķis ir kopīgiem spēkiem radīt labākus apstākļus nozarē un risināt problēmas.

Kā liecina informācija asociācijas lapā sociālajā vietnē "Facebook", starp asociācijas dibinātājiem ir arī bāru īpašnieki ar vairāku gadu pieredzi Grišulis un "Vest" un "Manana" līdzīpašnieks Normunds Juraševskis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu