Problēmas ekonomikā netraucē bagātākajām Krievijas ģimenēm kļūt vēl bagātākām (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Biznesa izdevums “Forbes” novērtējis krievu miljardieru, brāļu Rotenbergu bagātības 5,45 miljardu vērtībā. Pandēmijas un naftas cenu krišanās nav traucējušas bagātākajai Krievijas ģimenei audzēt savas bagātības un ieņemt pirmo vietu Krievijas miljardieru topā.

Kopumā Rotenbergu bagātības gada laikā ir palielinājušās par 270 miljoniem dolāru, sasniedzot 5,45 miljardu dolāru (4,6 miljardu eiro) atzīmi. Reitinga autori ņēmuši vērā četru cilvēku – Arkādija Rotenberga (2,9 miljardi dolāru), viņa bērnu Igora (950 miljoni) un Lilijas (500 miljoni), kā arī brāļa Borisa (1,1 miljards) rīcībā esošos līdzekļus. Eksperti lēš, ka būtisku bagātības pieaugumu veicinājis darījums, kurā 2019. gada beigās kompānija “Stroigazmontaž” pārdota krievu gāzes gigantam “Gazprom”.

2014. gadā Rotenbergi pirmo reizi ieņēma pirmo vietu “Forbes” sastādītajā Krievijas bagātāko uzņēmēju ģimeņu topā. Toreiz ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu cieši saistītās ģimenes bagātības bija mērāmas 5,55 miljardos dolāru.

Otro vietu reitingā ieņem “jauniņie” - Gurjevu ģimene, kas ir uzņēmuma “Fosagro” īpašnieki. Šī ģimene var lepoties ar 5,1 miljardu lieliem līdzekļiem.

Trešajā vietā ar 3,2 miljardiem dolāru ieņem Gucerijevu ģimene, kas bija līdere iepriekšējos gadus. Kopējais 10 bagātāko Krievijas ģimeņu līdzekļu apjoms ir 26,8 miljardi dolāru. Tas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pieaugums, kas noticis, neraugoties uz Covid-19 pandēmijas ietekmi uz ekonomiku un naftas cenu kritumu.

Tiek norādīts, ka “Forbes” uzņēmēju ģimeņu bagātības vērtē pēc tā, kāda ir ģimenēm piederošo vērtspapīru vērtība, īpašumi, zemesgabali, kā arī personīgie īpašumi un citi aktīvi. Sabiedrisko kompāniju kapitalizācija tiek vērtēta pēc tirgus vērtības, bet slēgto kompāniju – pēc pārdošanas apjomiem, peļņas un firmas rīcībā esošā kapitāla.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu