Rīdziniekiem apkure būs par 23% lētāka nekā pagājušā gadā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rīdziniekiem gaidāmā apkures sezona sāksies ar zemākiem tarifiem - Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifus, kas kopumā lietotājiem būs par 23% zemāki, salīdzinot ar pagājušo apkures sezonu. 

Šogad jau ceturto reizi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi zemākus AS “Rīgas siltums” siltumenerģijas tarifus. No 1. oktobra siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem būs 39,77 EUR/MWh (bez PVN) līdzšinējo 40,46 EUR/MWh (bez PVN) vietā.

Siltumenerģijas tarifs 39,77 EUR/MWh (bez PVN) būs spēkā līdz 2021.gada 31.jūlijam,

bet no 2021. gada 1. augusta tarifs būs 40,94 EUR/MWh (bez PVN), TVNET uzzināja komisijā.

Šogad no aprīļa līdz augustam AS “Rīgas siltums” guva neplānotos ieņēmumus no kurināmā un siltumenerģijas cenas izmaiņām. Tas ļāvis komersantam samazināt tarifu galapatērētājiem šogad vēl par 1,7% jeb 0,69 EUR/MWh, salīdzinot ar spēkā esošo. Taču kopumā tarifs lietotājiem būs par 23% zemāks, salīdzinot ar pagājušo apkures sezonu.

Šādu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu SIA „Rīgas siltums” iesniedza SPRK šā gada 25. augustā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Ar siltumenerģijas tarifiem citās Latvijas pilsētās var iepazīties SPRK mājaslapā publicētajā interaktīvajā kartē.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir institucionāli un funkcionāli neatkarīgs, pilntiesīgs, autonoms publisko tiesību subjekts, kas realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un regulējamo nozaru normatīvajiem aktiem. SPRK patstāvīgi pilda tam ar likumu nodotās funkcijas un savas kompetences ietvaros patstāvīgi pieņem lēmumus un izdod administratīvos aktus, kas ir saistoši konkrētiem sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem un lietotājiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu