Apdrošinātāji atsakās apdrošināt kuģus, kas iesaistīti "Nord Stream-2" būvniecībā (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Baidoties par ASV sankcijām, apdrošinātāji atteikušies apdrošināt kuģus, kas ir iesaistīti gāzes vada “Nord Stream – 2” būvniecībā. Kā teikts Starptautiskās Kuģu īpašnieku apdrošinātāju klubu grupas paziņojumā, riski, slēdzot līgumus par “Nord Stream – 2” un “Turkstream” būvniecību, ir pārāk augsti, tādēļ ASV apdrošinātājiem var noteikt sankcijas.

“Atgādinām mūsu biedriem, ka nekādu apdrošināšanas segumu kuģiem, kas piedalās projektos, kas ir nelikumīgi vai pakļauj klubu sankciju riskam, nedrīkst sniegt. Ņemot vērā sankciju riskus, apdrošinātāji negrasās apdrošināt darbību, kas ir saistīta ar gāzes vadu “Nord Stream – 2” vai TurkStream” būvniecību,” teikts paziņojumā.

Saistībā ar to apdrošinātāju klubu biedriem “ieteikts novērtēt un mazināt riskus saistībā ar jaunu līgumu slēgšanu ar tiem uzņēmumiem, kas piedalās gāzes vadu būvniecībā”.

Tiek norādīts, ka nesen ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja, ka ASV strādā pie jaunas koalīcijas, kas vērsta pret projektu “Nord Stream – 2”.

Savukārt 14. septembrī Dānijas premjerministre Mete Frederiksena Eiropas Savienībai piedāvāja pārskatīt “Nord Stream – 2” projektu Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanas dēļ. Viņa paziņoja, ka Eiropai “nav nepieciešams par katru cenu būt atkarīgai no Krievijas gāzes”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu