Negatīvi novērtētā tiesnese Melameda uzskata, ka tiesneša zvērestu nav pārkāpusi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Negatīvi novērtētā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Una Melameda uzskata, ka tiesneša zvērestu nav pārkāpusi, un atgādina, ka tikai Saeima var izlemt par viņas atbrīvošanu no amata, liecina tiesneses ieraksts viņas "Facebook" kontā.

Augstākā tiesa (AT), neminot personas identitāti, paziņoja, ka Disciplinārtiesa atstājusi negrozītu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas lēmumu par kādas pirmās instances tiesas tiesneses profesionālās darbības atkārtotu negatīvu novērtējumu.

Taču Melameda savā interneta vietnē "Facebook", paziņoja, ka viņa vienmēr ir uzklausījusi visus lietas procesa dalībniekus, un nenožēlo pieņemtos lēmumus tiesas sēdē.

"Tiesnesi gan ieceļ amatā, gan atbrīvo no amata Saeima ar savu balsojumu," atgādināja Melameda, piebilstot, ka tiesnešus neieceļ un neatbrīvo citi tiesneši.

Melameda uzskata, ka nav pārkāpusi nevienu no 2006.gadā zvērestā dotajiem solījumiem, un sacīja, ka savus paskaidrojumus vispirms sniegs Saeimas Juridiskajai komisijai.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams. Pilns lēmums būs pieejams 20.oktobrī un tiks publicēts arī Augstākās tiesas mājaslapā.

LETA arī šī gada sākumā rakstīja, ka Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēmusi Melamedai piemērot disciplinārsodu - mēnešalgas samazināšana par 10% uz sešiem mēnešiem. Viņai disciplinārsods piemērots par to, ka gandrīz divus gadus un deviņus mēnešus kavējās, izvērtējot Polijas policijas tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat šāds disciplinārsods piemērots arī, jo viņa vairāk nekā 17 mēnešus kavējās, nosūtot citā lietā iesniegto apelācijas sūdzību apelācijas instances tiesai.

LETA arhīvs liecina, ka Melameda kā Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese zvērestu nodeva 2006.gadā un viņa savulaik izskatījusi tādas lietas, kā krimināllietu, kurā portāla "kompromat.lv" pārstāvis Leonīds Jākobsons bija apsūdzēts saistībā ar bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) elektroniskā pasta vēstuļu publiskošanu.

Tāpat viņa bijusi tiesnese savulaik plaši aprakstītājai Latvijas Universitātes pētnieka Ilmāra Poikāna jeb Neo krimināllietai par datu lejupielādi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu