Jaunais iPhone - pasaulē vieglākais 5G telefons ar izturīgāko stikliņu un jaudīgāko procesoru (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Apple

Otrdien Apple mītnes vietā Kupertino netālu no Sanfrancisko norisinājās attālināta jaunāko produktu prezentācija. Pasākuma, kuru parasti klātienē apmeklē liels tehnoloģiju entuziastu pūlis, šoreiz nebija, par produktiem atbildīgajiem Apple darboņiem un kompānijas vadītājam Timam Kukam interesentus uzrunājot dažādos video straumēšanas kanāliem. 

Lai gan visas uzstāšanās bija ierakstītas un vienā video samontētas iepriekš, prezentācija paliek prezentācija, un tā ir notikusi. Un, lūk, galvenie jaunumi, ko zīmola entuziasti var gaidīt nonākam veikalos.

Gaidītākais no jaunumiem bija jaunā iPhone viedtālruņu sērija. Līdz tai Tims Kuks arī diezgan ātri nonāca, vispirms iepazīstinot ar HomePod mini viedajiem skaļruņiem, kas atbalsta asistentu Siri un, ja tādi ir vairāki vienā mājoklī, ir saslēdzami vienotā tīklā. Tā tad ir iespēja, darot mājas darbus un pārvietojoties starp telpām, savus iecienītos podkāstus, mūziku un ziņu pārraides klausīties bez pārtraukumiem un vienmēr pietiekamā skaļumā.

Foto: Apple

Vakara galvenajai tēmai Apple vadītājs tukšajā auditorijā pieslēdzās uzreiz pēc skaļruņu prezentācijas. Nav arī pārsteigums, jo iPhone bija un aizvien ir galvenais kompānijas ienākumu avots, un nav paredzams, ka kārtība tik drīz mainīsies.

Kā pirmo Apple parādīja bāzes modeli iPhone 12, kas ir pirmais Apple telefons ar 5G atbalstu. 5G atbalsts nozīmē, ka iPhone lejupielādes ātrums tagad ir līdz pat 4 Gbps, savukārt augšupielādes ātrums - 200 Mbps. Tas nozīmē, ka 1 gigabaitu liela faila lejupielādei ideālos apstākļos teorētiski pietiktu vien ar pāris sekundēm.

Foto: Apple

Dizaina ziņā redzams, ka Apple ir atgriezušies, ja tā var teikt, pie saknēm un jaunā telefonu sērija atgādina par eleganto izskatu cildinātos iPhone 4. Ierīces ir simetriskas, ar taisnām malām un plakanu ekrānu. Konservatīvajiem viedtālruņu lietotājiem tās ir labas ziņas, jo diezgan izplatīta mūsdienās ir mode ražot telefonus ar sāniem apliektām ekrāna malām.

Tas, ko nevar redzēt, taču ir prasījis ievērojamus ieguldījumus, ir izmantotie materiāli. Pēc Apple inženieru teiktā jaunie iPhone ir ieguvuši līdz šim cietāko stikla pārklājumu, kāds sastopams biznesā. Tas izstrādāts sadarbībā ar speciālistiem no Corning un ietver stikla keramiskā pārklājuma cepināšanu lielā karstumā, lai tas iegūtu augstu izturību un teicamas optiskās īpašības. 

Tām arī ir nozīme, jo jaunais 6,1 collas OLED ekrāns tagad ir ar divkārt augstāku izšķirtspēju (2532x1170 pix), košām, dzidrām, sulīgām krāsām. Par keramisko vairogu nodēvētais stikla pārklājums savukārt radīts, lai ekrāns būtu tikpat košs un bez bojājumiem pat pēc vairākiem kritieniem uz zemes. Pat aprēķināts, ka ar jauno pārklājumu telefonam ir četras reizes lielāka iespēja tikt paceltam bez plaisām stikliņā. 

Dzidrais ekrāns un augstā izšķirtspēja līdzēs maz, ja telefonam nebūs pietiekama veiktspēja. Lai tās nekad nebūtu par maz, jaunajos iPhone iebūvēts jaunais A14 Bionic čipsets ar ātrāko sešu kodolu procesoru industrijā. Bez tā A14 Bionic ietver arī uzlabotu attēlapstrādes procesoru, jaudīgāku mašīnmācīšanās kontrolieri u.c.

Foto: Apple

Tā kā telefons mūsdienās ir arī kompaktā kamera, fotografēšanas un video uzņemšanas iespējām ir ne mazāk svarīga loma kā veiktspējai un ekrānam. iPhone 12 aizmugurē redzams divu kameru sistēma ar 12 megapikseļu f1.6 galveno kameru, un 12 megapikseļu ultra platleņķa (120o) kameru. Lēcu sistēmas un sensorus ar lielajiem pikseļiem papildina uzlabotas attēlapstrādes funkcijas, tādēļ viegli būs filmēt un fotografēt arī vāja apgaismojuma apstākļos. Tam par labu nāks arī optiskā attēla stabilizācijas sistēma. Pie tam jaunajā modelī iPhone 12 Pro Max tā ir stabilizācijas sistēma ar sensora bīdīšanu, kas līdz pat 5000 reizēm sekundē pielāgot sensora pozīciju aiz kameras lēcām. 

Tādu pašu veiktspēju un kameras ir ieguvis arī jaunais iPhone 12 Mini - telefons, kuram Apple prognozē lielus panākumus. Tam ir 5,4 collu ekrāns, taču korpuss ir mazāks nekā, piemēram, iPhone 8, kuram ir 4,7 collu ekrāns. 

Foto: Apple

Tos, kuri gaidīja lielāko Apple viedtālruņu prezentēšanu, Tims Kuks un viņa padotie iepriecināja pašās prezentācijas beigās. Arī iPhone 12 Pro un Pro Max atšķiras no priekšgājējiem dizaina ziņā un līdzinās agrāko gadu simetriskajiem telefoniem, tikai korpuss izgatavots no vēl smalkākiem materiāliem nekā parastie iPhone 12. Veiktspējas ziņā te nekādu pārsteigumu un atšķirību nav, taču kameru sistēma ir vēl par kārtu attīstītāka. Pro modelis papildus ir ieguvis telefoto lēcu ar 4x optiskā pietuvinājuma funkciju, kamēr lielais Pro Max - ne tikai lielāku galvenās kameras sensoru, bet arī telefoto kameru ar 5x zoom. Pro Max, kā jau liecina nosaukums, ir arī lielākais no telefoniem ar 6,7 collu ekrānu, kamēr Pro modelim ir tāds pats 6,1 collas ekrāns kā iPhone 12.

Foto: Apple

Var piebilst, ka līdz ar jauno telefonu iznākšanu Apple klāstā ir ierīces dažādām gaumēm un vajadzībām stipri izvērstā cenu spektrā.

Foto: Apple

Kā TVNET pastāstīja mobilo sakaru operatora Latvijas mobilais telefons preses sekretāre Elīna Lidere, Latvijā vispirms pārdošanā nonāks iPhone 12 un iPhone 12 Pro un tas notiks 30.oktobrī. iPhone 12 mini un iPhone 12 Pro Max sekos pāris nedēļas vēlāk - 13.novembrī. Lidere arī piebilda, ka parasti interese par iPhone ir lielāka nekā pieejamo telefonu skaits. "Paredzam, ka šis gads nebūs izņēmums," saka LMT preses sekretāre. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu