Igaunijas "UP Invest" paziņo par apvienošanos ar mātesuzņēmumu "MM Grupp"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas uzņēmēja Margusa Linnamē kontrolētā mediju, farmācijas un izklaides nozares kompānija "UP Invest" svītrota no Igaunijas Komercreģistra un paziņojusi, ka apvienojusies ar mātesuzņēmumu "MM Grupp", lai turpmāk strādātu ar nosaukumu "MM Grupp".

Pārmaiņas notiek arī kompānijas vadībā - no uzņēmuma nolēmis aiziet "UP Invest" valdes loceklis Svens Nūtmans, lai "pieņemtu jaunus izaicinājumus ārpus grupas".

"MM Grupp" valdē darbosies trīs locekļi - valdes priekšsēdētājs Marguss Linnamē, Kristele Volvere un Marguss Kehri.

Pirmdien "UP Invest" paziņoja, ka veidos jaunu kompāniju televīzijas biznesa attīstīšanai, kā stratēģiskos partnerus iesaistot televīzijas mediju ekspertus Jiri Pihelu un Risto Rozimannusu.

"UP Invest" peļņa 2018.gadā bija 11,3 miljoni eiro. "UP Invest" piederēja kompānijai "MM Grupp", kuras īpašnieki ir Marguss Linnamē, kuram pieder kontrolpakete, un viņa biznesa partneris Ivo Vendelins.

Kā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR pastāstījis Nūtmans, viņš plānojis aiziet jau iepriekš un tas nav saistīts ar uzņēmumu apvienošanu.

"UP Invest" pārvaldīja plašu uzņēmumu portfeli Baltijas valstīs, tostarp  mediju holdingu "Postimees Grupp", medikamentu tirgotāju "Magnum", izklaides un ēdināšanas kompāniju grupu "Apollo Group", elektroierīču tirgotāju "IM Arvutid" un citus. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs bija "UP Invest".

Tagad šos uzņēmumus tieši pārvaldīs "MM Grupp".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu