KP: Labākais risinājumus atkritumu apsaimniekošanai Rīgā būtu, ja katrs izvēlētos savu pakalpojuma sniedzēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Una Kupruka / LETA

Labākais risinājumus atkritumu apsaimniekošanai Rīgā būtu, ja katrs izvēlētos savu pakalpojuma sniedzēju, atzinis Konkurences padomes (KP) vadītājs Juris Gaiķis.

Patlaban ir spēkā regulējums, kas paredz, ka līdz dienai, kad tiks noslēgts jauns atkritumu apsaimniekošanas līgums ar konkursā izraudzītiem komersantiem vai arī līdz brīdim, kad stāsies spēkā KP gala lēmums par starp Rīgas pašvaldību un AS "Tīrīga" noslēgto koncesijas līgumu, sadzīves atkritumus visiem rīdziniekiem nodrošina SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide".

Komentējot situāciju ar atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, Gaiķis norādīja, ka šajā jautājumā ir jāatrod labākais risinājums patērētājiem un KP par to runās arī ar Rīgas domi.

"Nav noslēpums, ka arī šis pagaidu risinājums nav īpaši labs, bet tiešām pagaidu risinājums, kurš arī ierobežo konkurenci, sadalot atkritumu apsaimniekošanu pilsētā četrās zonās, kurās nevar strādāt neviens cits. Mērķis ir atrast labāko risinājumu patērētājiem un tirgus dalībniekiem," skaidroja KP vadītājs.

Aicināts ieskicēt labāko risinājumu atkritumu apsaimniekošanai Rīgā, Gaiķis skaidroja, ka no konkurences viedokļa labākais risinājums būtu, ja ikviens patērētājs varētu izvēlēties pakalpojumu sniedzēju pēc sevis izvēlētiem kritērijiem - vai tās ir smukākas mašīnas, vai lētāka cena, vai atsaucīgāki šoferi, vai profesionālāka pakalpojuma sniegšana. 

"Izvēle ir patērētāja ziņā un tas arī ir brīvais tirgus. Šādā gadījumā tiem, kurus neizvēlēsies, būs jādomā par darba uzlabošanu," piebilda Gaiķis.

KP vadītājs uzsvēra, ka nākamā gada laikā atkritumu apsaimniekošanas problēma Rīgā ir jāatrisina.

"Mēs noteikti vēlamies, un viss uz to ved, ka tiks rasts atrisinājums Rīgas pilsētas atkritumu apsaimniekošanai. Respektīvi, slēgt "Tīrīgas" lietu," norādīja Gaiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu