Špikeris, kas palīdzēs iekārtot ērtu un praktisku mājas biroja darba vietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

2020. gads ir izmainījis daudzu cilvēku ierasto darba kārtību. Lielai daļai darbspējīgu personu ir nācies nomainīt savu ierasto darba vietu uzņēmuma biroja telpā uz kādu klusu stūrīti mājās, iepazīstoties ar jēdzienu “darbs no mājām”. 

Lai arī šķiet, ka strādāt no mājām ir daudz foršāk un patīkamāk nekā birojā, daudziem nākas atzīt, ka tas ir vienlaikus arī grūtāk, jo ir gana daudz uzmanību novērsošu faktoru (mājdzīvnieki, bērni, brīvība, kas ļauj izklaidēties internetā darba laikā, dārzs, mājas darbi, hobiji u.tml.).

Otrs iemesls, kas apgrūtina ofisa darbu no mājām, ir – nepiemērots iekārtojums mājas darba vietai, proti, nav ērtu un ergonomisku mēbeļu, nav pieejamas nepieciešamās kancelejas preces, slikts apgaismojums u.c. faktori. Ņemot vērā to, kā attīstās epidēmijas situācija pasaulē un Latvijā, izskatās, ka vēl kādu laiku būs jāpastrādā no mājām. Tāpēc ir vērts iekārtot savu mājas darba vietu tā, lai darbs sagādātu prieku, kā arī neciestu veselība. Kā to izdarīt un kas nepieciešams šā uzdevuma realizēšanai, uzzini raksta turpinājumā!

Telpas raksturojums

Veiksmīga darba no mājām pašā pamatā ir telpa, kurā notiek darba veikšana. Šajā telpā tev ir jāvar būt vienatnē, tajā jābūt:

  • labam apgaismojumam;
  • skaņas izolācijai;
  • iespējams, no iekšpuses slēdzamām durvīm;
  • pietiekami lielai platībai, lai izkārtotu biroja mēbeles;
  • iespējai atvērt logu, lai izvēdinātu telpu ik pēc dažām stundām (šis ir labs veids, kā palīdzēt smadzenes un organismu noturēt nomodā – palutini tos ar svaigu, dzestru gaisu un izkustēšanos, kamēr vēdini darba istabu).

Vēl atkarībā no darba pienākumiem var būt nepieciešams piemērots fons (vēlams, vienkrāsains vai “pieklājīgs”), pret kuru atrodoties varētu veikt video zvanus un piedalīties virtuālajās darbinieku sapulcēs un prezentācijās.

Kādas mēbeles ir nepieciešamas?

Labs veids, kā saprast, kādas biroja preces tev nepieciešamas, lai iekārtotu ērtu ofisa darba vietu mājās, ir – atmiņā atgriezties savā biroja darba vietā un apskatīties, kas tev tur likās ērts. Tavā mājas ofisā noteikti ir jābūt piemērota augstuma un izmēra rakstāmgaldam, uz kura var novietot:

  • datoru vai datora monitoru;
  • vajadzības gadījumā peli un klaviatūru;
  • galda lampu;
  • svarīgākos dokumentus un “darba papīrus”;
  • kancelejas piederumus;
  • dokumentu organizatoru.

Turklāt pēc visu šo darbam nepieciešamo lietu izkārtošanas uz galda ir nepieciešams arī pietiekami daudz brīvas vietas, lai uz galda varētu ērti rakstīt un novietot rokas, strādājot ar datoru.

Obligāta prasība līdz ar rakstāmgaldu ir ērts un piemērots krēsls. Tas var būt datorkrēsls, parastais atzveltnes krēsls vai taburete – izvēlies to, kas tev ir ērts, piemērotā augstumā un nodrošina nepieciešamo ķermeņa atbalstu. Vēl neliels padoms – raugies, lai krēsla sēžamā virsma nebūtu cieta un lai netiktu spiests astes kauls.

Foto: pexels.com

Apgaismojums

Pats dārgākais, kas tev ir, ir tavas acis – sabojātu redzi “salabot” ir grūts un dārgs uzdevums. Tādēļ parūpējies par to, lai tava redze paliktu sveika un vesela, darba vietā izmantojot pietiekamu daudzumu piemērota apgaismojuma. Noteikti ievies galda lampu! Vēlams, lai darba zonā/telpā būtu dienas gaisma vai varbūt pat nedaudz vēsāks apgaismojums (gaismai ir viegli zilgana nokrāsa) – tas palīdzēs saglabāt možumu un veicinās produktivitāti.

Kancelejas preces

Visbeidzot – darba instrumenti. Pat ja viss darbs notiek virtuāli, ir vērts uz galda glabāt:

  • dažas pildspalvas;
  • parasto zīmuli;
  • marķieri;
  • piezīmju lapiņas (vai lielāka izmēra papīra lapas).

Tas gadījumam, ja pēkšņi uzrodas kāda satriecoša ideja, ko nepieciešams pierakstīt, vai, piemēram, tu beidzot atcerējies, kas jānopērk.

Ja darbs notiek jaukti – gan datorā, gan uz papīra, noderēs arī korektors, skavotājs, dzēšgumija, lineāls, līmes zīmulis, līmlente, saspraudes, šķēres un citi tavam darbam specifiski piederumi.

Labākā vieta, kur visu biroja darbam nepieciešamo iegādāties vienuviet, turklāt, neizejot no mājas, ir interneta veikals 1a.lv. Ienāc, iepazīsties ar plašo kancelejas preču piedāvājumu, iegādājies sev nepieciešamo un saņem ar piegādi uz tavu mājokļa biroju jebkurā vietā Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu