Valsts atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis aptuveni 3,34 miljardus eiro (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis aptuveni 3,34 miljardus eiro, liecina Finanšu ministrijas un Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) aptuvenie aprēķini par atbalsta pasākumiem un to ietekmi uz valsts vispārējā budžeta bilanci 2020.gadā un 2021.gadā.

Šonedēļ publicētajā FDP monitoringa pārskatā fiskālās disciplīnas uzraugi sagrupējuši atbalsta pasākumus atbilstoši principālajiem pasākumu ieguvējiem. Padomē piebilda, ka grupējums un aprēķini gan ir aptuveni un interpretācijas var atšķirties.

Pēc FDP aprēķiniem, valsts atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis aptuveni 3,34 miljardus eiro, lielāko atbalstu novirzot uzņēmumiem, kā arī valsts kapitālsabiedrībām.

Uzņēmumu atbalstam Covid-19 krīzē novirzīti 1,495 miljardi eiro, bet valsts kapitālsabiedrībām - 1,485 miljardi eiro.

Savukārt iedzīvotājiem un darbaspēkam atbalsts aplēsts 358,8 miljonu eiro apmērā.

FDP arī atzina, ka, pastiprinoties Covid-19 otrajam vilnim, valdība būs spiesta ieviest aizvien vairāk ierobežojumu, kas radīs nepieciešamību pēc jauniem atbalsta pasākumiem, kas ietekmēs gan 2020.gada, gan 2021.gada budžeta bilances.

Tāpat fiskālās disciplīnas uzraugi norāda, ka valdības apstiprinātie atbalsta instrumenti ir adekvāti šodienas situācijai, tomēr FDP vēlētos, lai valdības rīcība krīzes seku novēršanā būtu preventīvāka un ātrāka.

FDP arī prognozē, ka veselības aprūpes sektoram var būt nepieciešams palielināt atbalstu vēl vairāk, lai palielinātu tā kapacitāti, jo pagaidām Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits joprojām aug.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu