Elektroenerģijas un gāzes nozares uzņēmumu līdera pozīciju pērn saglabāja "Latvenergo"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Lita Krone/LETA

Lielākā elektroenerģijas un gāzes nozares uzņēmumu līdera pozīciju pērn pēc apgrozījuma saglabājis "Latvenergo", liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2020".

"Latvenergo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 437,529 miljoni eiro, kas ir par 0,5% vairāk nekā 2018.gadā.

Saraksta otrajā pozīcijā pēc apgrozījuma apmēra nemainīgi ierindojies "Sadales tīkls", kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 320,942 miljoni eiro, tam seko "Latvijas gāze" ar 265,995 miljonu eiro apgrozījumu un "Augstsprieguma tīkls" ar 184,742 miljonu eiro apgrozījumu, kas abas savu pozīciju sarakstā, salīdzinot ar "Latvijas biznesa gada pārskats 2019", nav mainījušas.

Ar 67,099 miljonu eiro apgrozījumu saraksta piektajā vietā ierindota elektroenerģijas kompānija "AJ Power", sesto vietu ieņēmis vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators "Conexus Baltic Grid", kas strādā ar zīmolu "Conexus" un pērn sasniedza 59,343 miljonu eiro apgrozījumu.

Septīto vietu sarakstā ieņēmis elektrouzņēmums "Enefit" ar 58,064 miljonu eiro apgrozījumu, astoto - gāzes piegādātājs "Latvijas propāna gāze" ar 51,871 miljona eiro apgrozījumu, devīto - "Latvijas gāzes" meitasuzņēmums, dabasgāzes sistēmas operators "Gaso" ar 50,538 miljonu eiro apgrozījumu.

Sarakstu desmitajā vietā noslēdz energoresursu uzņēmums "Ignitis Latvija" ar 43,849 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu