"Bitcoin" vērtība sasniedz jaunu rekordu; tā varētu pat četrkāršoties (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Kriptovalūtas “Bitcoin” vērtība turpina sasniegt jaunus rekordus – trešdien viena bitkoina cena pārsniedza 35 tūkstošus dolāru, liecina “CoinDesk” dati.

Tiek norādīts, ka pirms tam kriptovalūtas vērtība piedzīvoja nenozīmīgu kritienu, tomēr, pieaugot pieprasījumam, kas ievērojami pārsniedz piedāvājumu, digitālās valūtas vērtība turpina kāpt.

Tādēļ kāpums sasniedza piecus procentus un vērtības maksimuma brīdī bitkoina vērtība bija 35,7 tūkstoši dolāru. Analītiķi norāda, ka pagaidām var rēķināties ar kriptovalūtas vērtības turpmāku kāpumu, un teorētiski tas var sasniegt 146 tūkstošus dolāru par vienu monētu.

Decembrī pasaulē bija iegūtas aptuveni 19 miljoni digitālo monētu, bet šogad šis rādītājs var sasniegt 21 miljonu. Tomēr pieprasījums pēc digitālās valūtas turpina pieaugt straujāk nekā piedāvājums, tāpēc vismaz tuvāko mēnešu laikā kriptovalūta turpinās kļūt dārgāka.

Tāpat jāņem vērā, ka aizmirstu paroļu dēļ vai arī citu tehnisku problēmu dēļ uz visiem laikiem ir zaudēti no trīs līdz pieciem miljoniem bitkoinu.

Bitkoina vērtība sāka pieaugt pagājušā gada martā, kad koronavīrusa izraisītās pandēmijas dēļ sākās ekonomiskā krīze. Īpaši strauji bitkoina vērtība sāka pieaugt oktobra beigās, kad maksājumu serviss “PayPal” paziņoja par gatavību strādāt arī ar kriptovalūtām un to, ka no 2021. gada pieņems kriptovalūtas kā pilnvērtīgu maksāšanas līdzekli.

Decembra vidu “Bitcoin” vērtība pirmo reizi pārsniedza 20 tūkstošus dolāru. Pirmo reizi šādai vērtībai “Bitcoin” pietuvojās 2017. gadā.

Eksperti uzskata, ka tuvākajā laikā varētu notikt kriptovalūtas kursa korekcija. Kā vēsta biznesa izdevuma “Forbes” amerikāņu versija, atsaucoties uz “Token Metrics” analītiķiem, bitkoins šī gada laikā varētu zaudēt lielāko daļu savas vērtības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu