Levits: Veselības ministrs Pavļuts ir kompetents, un uz viņu var paļauties (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Egils Levits, Daniels Pavļuts
Egils Levits, Daniels Pavļuts Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja / Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir kompetents, ar jaudu un uz viņu var paļauties, šādu vērtējumu par valdības sastāvā notikušajām izmaiņām pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Levits informēja, ka ar premjeru pārrunāti vairāki jautājumi, no kuriem galvenais bija vakcinācijas plāns, kas, prezidenta ieskatā, šajā gadā ir izšķirīgi svarīgs un noteikts to, cik ātri Latvija atgūsies no Covid-19 pandēmijas krīzes. Levits atkārtoti uzsvēra, ka cilvēku vakcinācija un vakcinācijas plāns patlaban ir valsts prioritāte.

"Veselības ministram ir vakcinācijas plāns, kuram var ticēt. Domāju, ka tas ir ārkārtīgi būtiski. Paredzēts, ka tuvākajās dienās, nedēļās šis plāns tiks īstenots," sacīja Levits.

Runājot par plānu, Levits pavēstīja, ka tajā tiek runāts par divām pusēm - viena puse aptvers vakcinētājus vienotā sistēmā ar centralizētu vadību, otrā pusē būs iedzīvotāji, kurus plānots vakcinēt. Prezidents akcentēja, ka drīzā laikā iedzīvotāji varēs iegūt informāciju, kad konkrētais cilvēks tiks vakcinēts, kur tas notiks un kā. Levits norādīja, ka tas ir milzīgs loģistikas pasākums, kas nav vienkāršs, tomēr veselības ministra plāns rada priekšstatu, ka tas ir īstenojams.

Levits uzsvēra, ka vienīgais nezināmais, kas drīkstētu būt, ir jautājums, kurā dienā un cik vakcīnu devu tiks nogādātas lidostā "Rīga" un, kad cilvēki tiks vakcinēti. Prezidents uzsvēra, ka tā ir "mūsu atbildība un šim laikam ir jābūt iespējami īsam".

Valsts pirmā amatpersona veselības ministram arīdzan novēlēja "sapurināt" Veselības ministriju, kas, iespējams, iepriekš nav noticis tā, lai plānu visi kopīgi īstenotu. Tāpat, pēc Levita domām, ir būtisks jautājums par iedzīvotāju informēšanas kampaņu, jo pārāk liela daļa iedzīvotāji nav pārliecināti par vakcināciju, bet no tā, cik daudz cilvēku saņems vakcīnas, ir atkarīga Latvijas atveseļošanās šajā gadā.

Levits žurnālistiem pavēstīja, ka kopā ar Ministru prezidentu pārrunāta arī valsts atbalsta sistēma, kas iet roku rokā ar noteiktajiem ierobežojumiem. Prezidents uzsvēra, ka cilvēkiem, kuru darbību skar ierobežojumi, jāsaņem atbalsts. Kariņš esot skaidrojis prezidentam, kādā veidā atbalsts tiek organizēts, norādot, ka dažādas atbalsta sistēmas ir padarītas efektīvākas un ka atbalsta sniegšanā ir ieguldīti daudz lielāki līdzekļi, nekā līdz šim.

Tad mēs pārrunājām valsts atbalsta sistēmu. Valsts atbalsts iet roku rokā, ar to kā mums ir noteikti dažādi ierobežojumi, bet tiem cilvēkiem, kas no tā cieš, jāsaņem valsts atbalsts. Ministru prezidents skaidroja to, kādā veidā šis atbalsts tiek organizēts un ka pēdējā laikā dažādas atbalsta sistēmas ir tikušas gan efektivizētas un kas vēl jo svarīgāk, tur ir tagad ieguldīti daudz lielāki līdzekļi, nekā līdz šim.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu