Sabiedriskā transporta konkurss: izvēlēti uzvarētāji vēl četrās lotēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcijas konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu desmit gadu periodā izvēlēti uzvarētāji arī tīkla daļās jeb lotēs "Cēsis", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", "Ogre, Aizkraukle" un "Limbaži, Sigulda", aģentūru LETA informēja direkcijā.

Kompānija AS "Nordeka" par uzvarētāju pasludināta lotēs "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda", lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" par uzvarētāju pasludināts uzņēmums SIA "Tukuma auto", bet lotē "Ogre, Aizkraukle" - AS "Liepājas autobusu parks".

Savukārt tīkla daļās "Jelgava, Dobele" un "Ventspils" saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) Iesniegumu izskatīšanas komisijas norādījumiem veikta atkārtota iesniegumu izskatīšana. Pēc tās lotē "Jelgava, Dobele" pieņemts lēmums pārtraukt konkursa procedūru, pamatojoties uz to, ka apvienībai SIA "Jelgavas autobusu parks" un SIA "Dobeles autobusu parks" izmaksājamais kompensāciju apmērs visā līguma darbības laikā - desmit gadu periodā - vairāk nekā divas reizes pārsniegtu finansējumu, kas tiek piešķirts sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanas rezultātā radušos zaudējumu segšanai.

Tāpat lotē "Ventspils" AS "Nordeka" un SIA "Sabiedriskais autobuss" piedāvājums atzīts par neatbilstošu, jo Iepirkumu komisija konstatēja, ka personu apvienība finanšu piedāvājumā nebija ietvērusi visas izmaksas, kas saistītas ar iepirkuma līguma izpildi, un grozīja finanšu piedāvājumu, kas nav atļauts.

Atklāts konkurss par iespēju sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā "Cēsis", "Limbaži, Sigulda", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" atkārtoti tika izsludināts 2020.gada jūlijā, jo sākotnēji visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām. Kopumā tika saņemti 32 piedāvājumi, kurus iesniedza desmit pretendenti. Vislielākā konkurence bija par iespēju sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā "Cēsis" un "Ogre, Aizkraukle" - uz šo daļu piedāvājumus iesnieguši deviņi pretendenti. Savukārt par iespēju apkalpot maršrutu tīkla daļu "Jēkabpils, Līvāni, Preiļi" un "Limbaži, Sigulda" sacentās septiņi pretendenti.

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030.gadam 16 maršrutu tīkla daļās tika izsludināts 2019.gada jūlijā. Piecās maršrutu tīkla daļās - "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" - ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, kas stāsies spēkā 2021.gada 1.augustā. Konkursā "Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā" šajās piecās maršruta tīkla daļās kopējā līgumcena ir 179,44 miljoni eiro.

Savukārt septiņās lotēs - "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona" un "Rēzekne, Ludza", "Ventspils" un "Jelgava, Dobele" - konkurss tiks izsludināts atkārtoti, jo sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikuma un/ vai tehniskās specifikācijas prasībām.

Autotransporta direkcijas izsludinātā iepirkuma konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā sākotnējā prognozētā cena desmit gadiem bija 447 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu