Pavļuts preču ierobežojumus pārtikas un higiēnas preču veikalos gribējis atcelt vismaz nedēļu vēlāk (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) gribējis, lai preču sortimenta ierobežojumi pārtikas un higiēnas preču veikalos tiek atcelti vismaz nedēļu vēlāk pēc droša tirdzniecības koncepta ieviešanas, piektdien žurnālistiem atzina Pavļuts.

Viņš atzīmēja, ka veikali ir viena no tām vietām, kur iedzīvotāji satiekas ar citiem cilvēkiem ārpus saviem ikdienas burbuļiem, un tas ir risks gan tirdzniecības vietu apmeklētājiem, gan darbiniekiem. Tādēļ Pavļuts izteica atzinību Ekonomikas ministrijas (EM) nozares pārstāvju izstrādātajam drošas tirdzniecības konceptam, kas no nākamās nedēļas jāievieš tirdzniecības vietās.

Vienlaikus Pavļuts atzina, ka preču sortimenta ierobežojumu atcelšanu tirdzniecības vietās, kur vismaz 70% no tirgotajām precēm ir pārtika vai higiēnas preces, kā arī grāmatnīcu atvēršanu viņš gribēja atļaut vismaz nedēļu pēc drošā tirdzniecības koncepta ieviešanas, lai varētu izvērtēt, vai tas ir strādājis uz veikalu apmeklētāju skaita samazināšanu.

"Valdība lēma citādāk, tāpēc aicinu sabiedrību būt piesardzīgiem. Kad šīs [norobežojošās] lentes nākamās nedēļas sākumā būs noņemtas, aicinu nedoties lielā skaitā uz veikaliem, būt pacietīgiem un pēc iespējas neradīt jaunus saslimšanas riskus sev, veikalu darbiniekiem un saviem tuviniekiem," sacīja Pavļuts.

TVNET jau vēstīja, ka valdība piektdien atbalstīja EM rosinātos grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, ar kuriem no pirmdienas, 8.februāra, tiek atcelti tirgojamo preču ierobežojumi pārtikas un higiēnas preču veikalos.

Tādējādi no 8.februāra mazumtirdzniecības pakalpojumus klātienē varēs sniegt veikali, kur tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% no preču sortimenta, kā arī veikali, kur tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% no preču sortimenta. Tāpat varēs strādāt arī grāmatnīcas.

Ziņots arī, ka Ministru kabinets piektdien atbalstīja EM priekšlikumu, ka no pirmdienas pilnīgi visās tirdzniecības vietās būs jāievieš "drošas tirdzniecības" koncepcija. To paredz veiktie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Cita starpā tas paredz, ka tirdzniecības vietā un tirgus paviljonā vienam apmeklētājam būs jānodrošina ne mazāk kā 25 kvadrātmetri no publiski pieejamās telpu platības, turklāt tirgotājam būs jānodrošina, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā, tirdzniecības centrā un tirgus paviljonā tiek ielaisti tikai pa vienam, izņemot personas, kam nepieciešama asistenta palīdzība, un bērnus līdz 12 gadu vecumam, ar kuriem var būt kopā viena pilngadīga persona.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu