Ielas kļūst tīrākas: Vairākās kratīšanās Daugavpilī izņem narkotiskās vielas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas.
Narkotikas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļā Daugavpilī likumsargi vairākās kratīšanās atraduši narkotiskās vielas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

 

Pirmajā februāra dienā policisti operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā uzreiz pēc narkotiku iegādes Daugavpilī aizturēja 1987.gadā dzimušu vīrieti. Pie personas kratīšanas laikā atrasts viens grams pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns, un divi grami izžāvētas augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna. Vīrietis aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, un sākts kriminālprocess.

Turpinot sākto kriminālprocesu, nākamajā dienā veikta sankcionēta kratīšana kāda 1987.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, kuras laikā atrasti un izņemti aptuveni 33 folija iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu izcelsmes vielu, kopā aptuveni 16 grami. Tāpat atrasti polietilēna iepakojumi ar baltas krāsas pulverveida vielu, kopā aptuveni 70 grami. Policijā pieļauj, ka tas ir amfetamīns. Vīrietis aizturēts un pašlaik tiek skaidrota viņa saistība ar narkotisko un psihotropo vielu realizāciju.

Tāpat operatīvās informācijas pārbaudes laikā Daugavpils autoostā uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu aizturēts 1987.gadā dzimis vīrietis, kurš Daugavpilī bija ieradies no Rēzeknes. Personas kratīšanas laikā izņemti 11 polietilēna iepakojumi ar baltas krāsās pulverveida vielu, kuras kopējais svars ir aptuveni 20 grami. Izņemtā viela, iespējams, ir amfetamīns.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Kursīte atgādināja, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu