OECD uzlabojusi prognozes: pirmskrīzes līmeni ekonomikā varētu izdoties sasniegt jau šogad

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vakcinācija un ievērojamās finanšu atbalsta programmas ir uzlabojušas pasaules ekonomikas perspektīvas. Tieši tāpēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) prognozē, ka šogad globālā ekonomika piedzīvos izaugsmi 5,6 procentu apmērā, vēsta “Deutsche Welle”.

Gaidāms, ka vēl straujāks ekonomikas pieaugums būs pasaulē lielākajā ekonomikā – ASV. Tur IKP šogad varētu pieaug par 6,5%. OECD otrdien publiskotie dati liecina, ka marta prognozes ir par 1,4% labākas, nekā iepriekš izteiktās prognozes. Savukārt 2022. gadā pasaules ekonomiskā izaugsme varētu sasniegt 4%.

Pasaules ekonomikas perspektīvas ir būtiski uzlabojušās, ņemot vērā veiksmīgas vakcinācijas kampaņas, kā arī atsevišķu finanšu atbalsta programmu īstenošana. Eksperti norāda, ka līdz pirmskrīzes līmenim pasaules ekonomika spēs atgriezties jau šī gada vidū.

Tā, piemēram, ASV ekonomika šogad pieaugs par 6,5%, bet nākamgad – par 4%. OECD analītiķi norāda, ka ASV prezidents Džo Baidens paziņoja par 1,9 triljona dolāru lielas atbalsta paketes piešķiršanu ekonomikas atjaunošanai.

Prognozēts, ka eirozonas ekonomika šogad augs par 3,9%, bet nākamgad – 3,8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu